fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,972.00-0.70%
  • ethereumEthereum$1,620.98-0.93%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.683.20%

Monero execută un Hard Fork pentru a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea datelor

Pe data de 13 august, Monero a executat un hard fork al protocolului pentru un upgrade a mai multor funcţii de confidenţialitate şi securitate a reţelei. Hard fork-ul a fost realizat cu succes pe blocul 2.688.888, grație unui efort colectiv a peste 70 de developeri, după aproape 4 luni de la anunțarea să.

Hard fork a adus mai multe rezolvări la mecanismul intern de multi-sig pentru a facilita schimbul de informații, cum ar fi seturile de chei și sincronizarea datelor între portofele.

„Multisig înseamnă că o tranzacție are nevoie de mai multe semnături înainte de a putea fi trimisă în rețeaua Monero și executată. În loc ca un portofel Monero să creeze, să semneze și să trimită tranzacții singur, veți avea un întreg grup de portofele și colaborarea între ele pentru a tranzacționa.” se anunță pe site-ul Monero.

În plus, numărul de cosemnatari necesari pentru aprobarea „ring signatures” a fost crescut de la 11 la 16. „Ring signatures” asigură că este imposibil de urmărit originea tranzacțiilor în rețea, fiind o caracteristică care a făcut din Monero una dintre cele mai populare proiecte pentru confidențialitatea și securitatea datelor pe blockchain.

În ceea ce privește securitatea, algoritmul bulletproof a fost actualizat la bulletproof+, un algoritm zero-knowledge proof implementat în 2018 pentru a consolida confidențialitatea rețelei, ascunzând sumele exacte de tranzacții și arătând doar originea și destinația tranzacțiilor.

O altă îmbunătățire semnificativă adusă de nouă actualizare a fost „View tags”, o nouă opțiune care permite accelerarea sincronizării portofelului cu 30% până la 40%. Aceasta este cheia pentru creșterea performanței generale a întregului ecosistem construit în jurul Monero.

Aceasta este a cincisprezecea actualizare a lui Monero și probabil nu va fi ultima, astfel încât sunt așteptate mai multe îmbunătățiri în ceea ce privește protocolul.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *