fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,863.00-4.31%
  • ethereumEthereum$3,053.88-4.62%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.73-2.23%

Travala ($AVA) – Platforma de turism unde poti plati cu crypto

 

Fondată în 2017, Travala este o platformă de turism de tipul booking.com, construită pe un Blockchain.

Platforma oferă posibilitatea de a plăti pentru zboruri, activități și cazări pe tot globul folosind cryptomonede, dar și monede tradiționale (fiat), ceea ce o face un punct de intersecție între piața crypto și lumea reală.

Travala acoperă peste 2.2 milioane de proprietăți de pe tot globul și conform ultimului raport publicat de echipă în aprilie, platforma a generat un revenue de aproape 3 milioane de dolari, cu 4243 nopți rezervate, 685 zboruri.

Foarte interesant este că 20% dintre rezervările făcute în aprilie au fost plătite cu AVA și 68% dintre toate rezervările din aceeași lună au fost plătite în cryptomonede.

Acest lucru arată că platforma este folosită în principal de comunitatea crypto, dar și de cea non-crypto.

Piața globală a turismului este uriașă, 744 miliarde de dolari în 2019 și 595 în 2020, o scădere normala cauzată de pandemie.

Travala atrage din ce în ce mai mulți utilizatori din ambele lumi, crypto și non-crypto, acest aspect oferindu-i un spațiu practic nelimitat de creștere.

Conform celor de la Travala, faptul că platforma e construită pe blockchain, îi oferă posibilitatea de a avea costuri mai reduse, față de competiția non-crypto, mai exact cu o medie de 15%, față de booking și expedia.

Arhitectura platformei

Ecosistemul Travala are la bază 3 layere:

Travala dApp Layer – responsabil pentru partea de front-end a platformei, adică pe partea de rezervări, browsing, oferte speciale, servicii adiționale și așa mai departe.

Practic, se ocupă cu partea de UI și UX. Mai mult, permite accesul la portofelul virtual nativ Travala. Tot acest layer permite și utilizatorilor să publice review-uri pentru serviciile folosite.

 

Travala Protocol Layer – acesta este practic motorul economic care stă la baza platformei. 

Cum Travala folosește blockchain-ul NEO pentru procesele de rezervări, un smart contract este folosit la fiecare rezervare. 

Acest layer permite implementarea NEP-5 (Neo Enhancement Protocol) prin care se creează un cadru de funcționalitate pentru toate aceste procese.

 

Travala Consensus Layer – care înregistrează datele de pe platformă și procesează tranzacțiile. După cum Travala este construită pe NEO, acest layer utilizează protocolul dBFT (Deletaged Byzantine Fault Tolerant).

În momentul de față, echipa Travala ne spune că rețeaua poate procesa aproximativ 1000 de tranzacții pe secundă, având ca țintă de scalabilitate 100,000 de tranzacții pe secundă în anii următori.

 

Echipa

Proiectul are o echipă foarte diversă specializată în turism, finanțe, blockchain, marketing, QA și app development.

Spre deosebire de alte proiecte din sfera crypto, aceștia au lansat un produs perfect funcțional care există pe piață, și mai mult, crește de la o lună la alta.

Pe lângă platforma funcțională care are ca target un segment de piață uriaș, Travala a construit o economie a monedei AVA foarte atractivă.

 

Token Economics

Cu un supply maxim de 61 de milioane și cu 52 de milioane în circulație, Travala are un market cap de 262 milioane de dolari, ceea ce nu e mult, având în vedere cifrele la care a ajuns platforma.

Mai mult de 200,000 de utilizatori pe lună și 90,000 de destinații pe glob construiesc nivelul despre care vorbim.

Moneda e integrată în centrul platformei prin mai multe use cases.

Dacă faci plata în cadrul platformei cu AVA, ai 3% discount din prețul final. Acest lucru a avut un impact asupra metodei de plată preferată pentru rezervări de către utilizatori.

În aprilie, după cum am menționat, 20% dintre utilizatori au plătit folosind AVA. Printr-un parteneriat cu Coingate, poți folosi AVA pentru mai mult de 5000 de comercianți e-commerce.

Aceștia au creat și un smart program, în care dacă blochezi AVA pentru un minim de 30 de zile, primești 8.04% APY plătit lunar în wallet. Pe lângă toate acestea, echipa a implementat și un mecanism deflaționist, prin care fac burning de AVA lunar.

Parteneri

Un indicator bun al dezvoltării platformei și a direcției asumate de echipă este numărul de parteneriate.

Aici menționăm nume ca Qtum Foundation, Decentraland, IoTeX, Mantra Dao, Viator, și CoinGecko.

Travala acceptă ca metodă de plată opțiunile clasice cum ar fi Visa, Mastercard, American Express și chiar Crypto.com Pay, Binance Pay și Swipe.

În ceea ce privește crypto payments, utilizatorii au de ales dintre peste 40 de monede incluzând Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litecoin, Tron, EOS, Ripple, Polkadot și multe altele. Lista completă o găsiți aici și e important de precizat că  ea este updatată mereu.

 

În concluzie, punctele cheie pe care ar trebui să le reținem sunt:

  • Travala a lansat un produs perfect funcțional folosit de peste 200,000 useri lunar;
  • Token Economics foarte atractiv, cu mecanisme deflaționiste;
  • O piață masivă de turism care implică comunitățile crypto și non-crypto;
  • Travala a crescut în timpul pandemiei în schimb ce piața tradițională de turism a scăzut cu 20%;
  • Odată ce piața va reveni la normal, platforma va atrage și mai mulți utilizatori, deci mai mult interes pentru moneda AVA;

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *