fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,875.00-3.22%
  • ethereumEthereum$3,468.66-3.05%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.39-4.96%

O casă din Columbia a fost vândută prin intermediul Opensea

Roofstock, o platformă imobiliară digitală, a vândut o casă unifamilială în Carolina de Sud pentru 175.000 de dolari prin OpenSea.

Vânzarea a fost decontată utilizând moneda stabilă USDC și finanțată de USDC Homes, un grup de creditare care funcționează în cadrul implementării Polygon a Teller – o piață de creditare descentralizată.

USDC Homes lucrează cu o rețea de asiguratori și furnizori de date pentru a verifica identitateaa și eligibilitatea debitorilor. Platforma oferă atât opțiuni de creditare garantate, cât și negarantate, cu ETH, BTC, USDC și alte criptomonede acceptate ca garanție. Împrumutații pot trimite date în afara lanțului pentru a-și susține solvabilitatea atunci când solicită împrumuturi.

„Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea să cumpăr și să finanțez o casă cu un simplu clic, în loc să trec prin procesul tradițional de decontare și ipotecă, care necesită timp și greoi”, a declarat Adam Slipakoff, un investitor imobiliar experimentat și cumpărătorul proprietății, în un comunicat de presă. „În loc să aștept luni pentru subscriere, evaluări, căutări de titluri și acte de pregătire, am reușit să cumpăr cu un singur clic o proprietate complet asigurată cu titlu, gata de închiriat.”

Pe 18 august, Roofstock onChain, filiala web3 a Roofstock, a lansat și o piață NFT pentru a facilita vânzările imobiliare folosind jetoane nefungibile. Piața este alimentată de Origin Protocol.

 
Fiecare casă este desemnată într-o societate cu răspundere limitată și este asociată cu un NFT unic pe blockchain-ul Ethereum. Când creditorul aprobă și finanțează cererea împrumutatului pe Teller, platforma USDC Homes folosește fondurile pentru a achiziționa LLC NFT. NFT este apoi transferat într-un portofel multisig care servește ca cont escrow până când împrumutatul rambursează întregul împrumut și dobânda acumulată.

Milestone incitantă
„Suntem încântați că USDC Homes va oferi capacități de finanțare pe piața imobiliară a Roofstock onChain”, a declarat Ryan Berkun, fondatorul și CEO-ul Teller. „Acum, utilizatorii lor vor putea finanța achizițiile imobiliare cu împrumuturi cripto în lanț.”

Kash Razzaghi, directorul de venituri al Circle, compania din spatele stablecoin-ului USDC, a descris vânzarea casei din Carolina de Sud drept o „etapă interesantă” pentru sectorul imobiliar NFT.

Tranzacția imobiliară bazată pe NFT de pe OpenSea a întors capetele pe rețelele de socializare, dar îngrijorările au crescut cu privire la ce s-ar întâmpla dacă un portofel care deține unul dintre NFT-urile Roofstock este compromis.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *