fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,234.00-4.92%
  • ethereumEthereum$3,256.46-7.53%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.78-16.37%

42% din investitorii români au sub 35 de ani

În urma unui sondaj realizat de Retail Investor Beat, 42% dintre investitori au sub 35 de ani, iar 60% dintre investitori reuşesc să îşi păstreze investiţiile mai mult de un deceniu. Studiul mai arată ca pentru 44% dintre persoanele intervievate, obiectivul principal pentru investiţii reprezintă pensionarea cât mai devreme, şi de a le oferi siguranţă pe termen lung sau de a obţine independența financiară.

60% dintre investitori deţin crypto, 55% deţin acţiuni naţionale şi 50 % deţin acţiuni internaţionale. Creșterea dobânzilor a determinat 49% dintre aceștia să dețină obligațiuni interne, în timp ce 35% au obligațiuni internaționale.

35% dintre investitorii români fac parte din categoria celor care au început să investească în 2020 beneficiind de timpul liber generat de pandemie iar alţi 17% au început să investească în ultimele 12 luni. Acest lucru face ca 52% dintre investitorii români să aibă puţină experienţă în ceea ce priveşte pieţele în scădere şi să treacă acum prin primul bear market.

„Când se gândesc la investitori, mulţi îşi imaginează o persoană care stă în faţa mai multor ecrane de calculator, se uită la grafice în timp ce cumpără şi vinde mai multe active financiare în fiecare zi. Însă realitatea este diferită. Majoritatea investitorilor îşi păstrează investiţiile timp de ani sau chiar decenii, cumpără şi vând doar din când în când”, a comentat analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

„Faptul că majoritatea obiectivelor sunt pe termen lung le dă investitorilor încredere în portofoliile lor, 84% dintre investitorii români intervievaţi declarând că se simt încrezători în ceea ce priveşte investiţiile lor”, a explicat analistul.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *