fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,991.00-1.31%
  • ethereumEthereum$3,480.950.19%
  • elrond-erd-2MultiversX$32.61-1.29%

Vitalik prezintă „The Scourge”, o nouă etapă în whitepaper-ul Ethereum

Într-o postare recentă pe Twitter, Vitalik Buterin dezvăluie noua etapa numită „The Scourge” pentru Ethereum. După trecerea la Proof Of sStake, Ethereum a fost în a doua etapă, „The Surge”, cu scopul de a ajunge la 100.000 de tranzacţii pe secundă.

Scopul „The Scourge” este de a asigura includerea tranzacţiilor fiabile şi neutre pentru a evita centralizarea şi alte riscuri cu privire la valoarea extrasă din mining (MEV). Aceasta apare atunci când un miner dictează ce tranzacţii vor fi plasate într-un bloc şi în ce ordine. Acest lucru ar permite minerilor să îşi dubleze recompensele şi să execute tranzacţiile înaintea celor care fac arbitraj sau încearcă să obţină profit. Prin urmare, gradul de centralizare a crescut.

Vitalik a propus recent o soluţie de licitaţie parţială a locurilor în care un block builder i se acorda doar o parte din decizia cu privire la conţinutul blocului. Au fost înaintate și alte propuneri de combatere a cenzurii la nivelul consensului, cum ar fi soluția SUAVE (Single Unifying Auctions for Value Expression) a companiei de cercetare și dezvoltare Ethereum Flashbots.
Buterin a confirmat, de asemenea, o actualizare a Verge – care va implica acum integrarea tehnologiei Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge (SNARK) în Ethereum.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *