fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,608.004.25%
  • ethereumEthereum$3,488.612.66%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.891.86%

Ce sunt Hot Wallets

 

Ce trebuie să știi despre Crypto Wallets

Orice crypto asset pe care îl deții va fi stocat pe un Blockchain. Totuși, pentru a avea acces la cheile crypto care îți permit administrarea și tranzacționarea activelor deținute, ai nevoie de un crypto wallet.

Acestea pot fi comparate cu niște conturi bancare digitale pentru cryptomonede, însă care pot fi accesate fără intermediari.

Există 2 tipuri de wallets – hot și cold cu diferența esențială că cele hot sunt conectate online.

 

Ce este un hot wallet?

Acesta reprezintă un instrument care permite investitorilor în cryptomonede să stocheze și să tranzacționeze tokeni.

Deoarece hot wallets sunt conectate la Internet, acestea tind să fie ceva mai vulnerabile la atacuri cibernetice și furt, decât cold wallets. În același timp, este important de amintit aici că nu ar trebui considerate a fi nesigure.

Principalul lor avantaj este faptul că pot fi folosite pentru a facilita tranzacțiile de bază și se utilizează ușor.

 

Tipuri de hot wallets și cum funcționează

Dacă un investitor decide să cumpere/vândă o moneda digitală, acesta trebuie să stabilească unde și cum să-și stocheze tokenii. 

Deși li se spune “wallets”, denumirea este oarecum înșelătoare, deoarece instrumentele respective nu stochează de fapt crypto la modul tradițional, ci doar contribuie la înregistrarea tranzacțiilor în ledgers descentralizate pe Blockchain, pentru orice criptomonedă utilizată.

Unele sunt special concepute pentru a fi utilizate în parteneriat cu anumite apps sau chiar numai cu anumite cryptomonede.

Cele mai populare pot fi downloadate rapid, nu sunt conectate doar la exchange-uri specifice și asigură controlul constant al investitorului asupra unei private key, care ii da acces la assets detinute.

Ca tipologie, pot fi platforme ce se accesează online sau sub forma de software – aplicații pentru desktop, aplicații mobile etc.

5 hot wallets populare

Printre cele mai populare hot wallets se numara:

Metamask

Trust Wallet

Myetherwallet

Exodus

Zengo

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *