fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,429.003.04%
  • ethereumEthereum$3,432.252.09%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.582.66%

Core Scientific, una dintre cele mai mari companii de mining, a intrat in faliment

Core Scientific, una dintre cele mai mari companii de mining din SUA, a depus cerere de protecție în caz de faliment miercuri dimineață. Falimentul vine în urma scăderii preturilor criptomonedelor şi a creşterii preţului la energie electrică. Procesul implica alimentarea mai multor centre de date pline cu computere specializate în evaluarea tranzacţiilor pentru a genera noi tokeni. Procesul necesită echipamente scumpe, unele cunoștințe tehnice și multă energie electrică.

 

Capitalizarea de piață a Core a scăzut la 78 de milioane de dolari la sfârșitul tranzacționării marți, în scădere față de o evaluare de 4,3 miliarde de dolari în iulie 2021, când compania a devenit publică printr-un vehicul de achiziție cu scop special. Stocul a scăzut cu peste 98% în ultimul an.

Compania generează în continuare un cashflow pozitiv, dar randamentul nu este suficient pentru a rambursa datoria de finanțare datorată pentru echipamentele pe care compania le-a închiriat, potrivit unei persoane familiarizate cu situația companiei. Compania nu va fi lichidată, dar va continua să funcționeze normal în timp ce ajunge la o înțelegere cu deținătorii de titluri de valoare, care dețin cea mai mare parte a datoriei companiei.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *