fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,876.932.35%
  • ethereumEthereum$1,268.415.59%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.270.78%

Sondaj – conștientizarea față de crypto este de 76% în Spania

Un sondaj a constatat că 76% dintre spaniolii chestionați știu despre industria crypto- și că aproape o treime cunosc detalii despre modul în care sunt reglementate acestea în țara lor.

Studiul a fost realizat de autoritatea de reglementare a piețelor din Spania, Comisia Națională a Pieței Valorilor Mobiliare (CNMV), în colaborare cu compilatorul de date Análisis e Investigación . Ca parte a cercetării lor, organismele au vorbit cu 1.500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 70 de ani din țară în perioada mai-iunie a acestui an.

Sondajul a prezentat, de asemenea, profilul unui investitor în crypto: majoritatea oamenilor care au spus că au investit în monede aveau studii universitare (aproape jumătate), clasa mijlocie superioară (64%), câștigau peste 3.000 USD pe lună (41%). și bărbați (66%). Și peste o treime aveau vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, cu vârsta medie de 38 de ani și șapte luni. Aproape jumătate dintre investitori au declarat că au investit mai puțin de 5% din capitalul lor total în crypto, deși o minoritate considerabilă (4,5%) a spus că au investit jumătate sau mai mult din valoarea lor în bitcoin (BTC ) și alte token-uri.

Peste unul din 10 dintre bărbații chestionați au spus că sunt investitori crypto, împreună cu puțin peste 3% dintre femei. În ceea ce privește reglementarea, 32% au spus că „sunt la curent cu situația actuală în ceea ce privește reglementarea și supravegherea crypto”. Dar aproape jumătate au spus că nu cunosc informații cu privire la acest lucru. Iar restul de 20% au spus că cred că există anumite reglementări – deși nu sunt siguri de natura lor.

Au existat, de asemenea, perspective geografice interesante: aproape un sfert din crypto-investitorii aveau sediul în capitala Madrid, cu un număr mare de investitori locuind și în regiunile bogate tradiționale Catalonia și Valencia. Dar a existat și un rezultat surprinzător: 14% dintre investitori erau rezidenți din regiunea de sud a Andaluziei – din punct de vedere istoric, cea mai săracă parte a Spaniei.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *