fbpx
  • bitcoinBitcoin$68,726.001.59%
  • ethereumEthereum$3,769.36-0.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.321.76%

Vitalik Buterin: prăbușirea FTX este o lecție dură pentru industrie

Vitalik Buterin, într-un interviu pentru Bloomberg, şi-a exprimat opiniile despre industrie în urma marelui eveniment. El a reiterat faptul că problema a fost umană, nu tehnologică, iar stabilitatea şi securitatea industriei blockchain este în continuare funcţională. Vitalik a etichetat colapsul FTX ca fiind o tragedie uriaşă:

„Aceasta fiind spuse, mulți din comunitatea Ethereum văd, de asemenea, situația ca pe o validare a lucrurilor în care au crezut de-a lungul timpului: orice lucru centralizat este implicit suspect.” a transmis Vitalik.

El a adăugat că acest lucru include încrederea în cod deschis și transparent. În weekend, Buterin a postat un ghid pentru a avea un CEX sigur. El a spus, în loc să se bazeze doar pe mijloace fiat, cum ar fi licențele guvernamentale, auditorii, guvernanţă corporativă și investigațiile de fundal ale persoanelor care conduc platformele, schimburile ar putea crea dovezi criptografice care arată că fondurile pe care le dețin în lanț sunt suficiente pentru a-și acoperi datoriile față de utilizatori.

Problema principală pentru prăbușirea FTX a fost utilizarea de către exchange a depozitelor clienților în alte scopuri. După ce un aflux mare de cereri de retragere a venit către exchange la începutul acestei luni, aceasta s-a trezit în imposibilitatea de a satisface cererea de retragere cu lichiditatea actuală.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *