fbpx
 • bitcoinBitcoin$66,645.004.54%
 • ethereumEthereum$3,486.812.81%
 • elrond-erd-2MultiversX$36.002.74%

Kylin Network ($KYL) – Infrastructura de date de pe Polkadot

 

Kylin este un proiect construit în cadrul Polkadot care își propune să fie infrastructura de date de pe Polka. 

Infrastructură de date înseamnă că va oferi oricărei aplicații sau blockchain din ecosistem, para-chain sau para-threads, adică date on-chain sau off-chain. Mai exact, price feeds, predicții meteo și multe altele. 

Pe lângă sursa de date on-chain și off-chain, Kylin va avea mai multe features.

În total, avem 3 elemente care stau la baza proiectului: data oracles, data analytics și data marketplace.

 • Data oracles  – sisteme prin care datele off-chain sunt preluate și verificate prin metode de tip web API sau market data feeds;
 • Data analytics – o combinație de instrumente de analiză construite pentru ”data warehouses” care sunt serverele în cadrul cărora sunt stocate datele; 
 • Data marketplace – o platforma care facilitează schimbul de date;

 

Proiectele de tip oracles sunt esențiale pentru că blockchain-urile, prin modul în care au fost proiectate, nu au acces la date off-chain (date externe), deci ele sunt asemenea unor device-uri care nu au acces la internet.

Aici intervin aceste proiecte care reprezintă o punte între blockchain-uri și lumea din exterior. Asta înseamnă că, pe măsură ce ecosistemele mari de tip Ethereum, Polka, Elrond sau dapps-urile sau orice alt tip de proiect care nu are acces la date off-chain vor crește, cererea pentru oracles va crește direct proporțional.

 

Ce e diferit la Kylin?

Putem distinge 5 aspecte importante:

1. Funcționalitate și diversitate

Kylin vine la pachet și cu alte elemente, nu doar protocolul prin care oferă acces la date externe. Așadar ei construiesc un întreg univers în jurul datelor și nu doar un singur segment.

 

2. Legătura cu Polkadot

Kylin este construit pe Polkadot. Când Kylin va activa propriul para-chain din cadrul ecosistemului, acesta va beneficia de scalabilitatea, interoperabilitatea și numărul de tranzacții pe secundă oferit de Polka.

Mai mult, pe măsură ce Polkadot va crește și va atrage mai mult interes, utilizatori și developeri, proiectele din cadrul ecosistemului, cele care au use-cases solide și sustenabile mai exact, vor beneficia de asemenea de succesul Polka.

 

3. Echipă și investitori

Echipa este una publică și experimentată pe mai multe departamente, printre care:

 • Arhitectură software
 • Marketing
 • Token economics
 • Finanțe
 • Business development 

Printre investitori se numără MoonRock capital și Au21 Capital, două companii care vizează proiecte din sfera blockchain și care mai au în portofoliu proiecte ca Ocean, RamDeFi, PolkaDot, Elrond și altele.

 

4. Comunitate

Comunitatea este un factor esențial pentru succesul oricărui proiect din nișa crpyto. Fără ea, nu există susținerea necesară pentru a-ți atinge scopurile.

Kylin, pentru un proiect care mai are câteva luni bune până la mainnet, are o comunitatea foarte activă și entuziastă pe Telegram și Twitter, deci are o susținere puternică.

 

5. Parteneriate

Kylin a anunțat mai multe parteneriate interesante cum ar fi MantraDao, Bondly, Injectivem, Paid Network, Zero Chains și altele.

Cei de la Kylin au intrat puțin și în lumea NFTs, printr-un PolkaPet NFT creat de ei. Acest PolkaPet face parte dintr-un cardgame de colecție (similar Yu-Gi-Oh pentru cunoscători).

Token Economics

Avem un supply maxim de 1 miliard de tokeni, 74 de milioane aflându-se deja în circulație. La prima vedere, poate părea un aspect negativ. 

Cu 92.5% din monede urmând să ajungă pe piață, cel mai important, întotdeauna, este modul în care se întâmplă acest lucru.

Ini’ial, avem 40% dintre tokeni distribuți pe o perioadă de 10 ani după mainnet, mai exact, 40 de milioane pe an.

Alte alocări au loc după cum urmează:

 • 10% rezerva fundației, împărțiți pe 3 ani
 • 15% în fondul para-chain
 • 12% pentru echipă și adviseri cu perioada de vesting de 24 și respectiv 18 luni

Conform graficului distribuirii monedelor, la final de 2021 vom avea puțin peste 200 de milioane în circulație, iar la final de 2022, aproximativ 350 de milioane în circulație.

Având în vedere ce promite proiectul, încrederea pe care o generează deja și comunitatea din spate, inflația va fi una naturală.

Prețul token-ului este într-o zonă foarte bună pentru investitori. O perioadă de consolidare care are loc de aproximativ 1 lună, este bună din mai multe puncte de vedere.

Investitorii ICO (Initial Coin Offering) sunt într-o zonă bună de profit, vând și sunt înlocuiți de alții care cumpără între 0.76 și 1.15 dolari, în ideea de a face profit.

Cu cât cumpără mai multă lume în această zonă de preț, cu atât va fi mai ușor de spart rezistențele care vor urma. Se pare că avem o zonă solidă undeva la 70-80 de cenți, ceea ce face asta o bună perioadă de acumulare – strict părerea Cryptonita.ro, nu o luați ca pe un sfat de investiții.

În final, Kylin este un proiect care după o analiza în profunzime, arată că are un viitor cel puțin interesant.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *