fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,354.00-3.94%
  • ethereumEthereum$3,082.73-4.23%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.42-1.30%

Fondatorul Solana abordează problemele apărute în ecosistem

Anatoly Yakovenko, CEO-ul Solana Labs relatează în ultimul interviu cu Raoul Pal o serie de probleme. Acesta a transmis în primul rând că scopul Solana de a procesa tranzacţii cât mai răpit a prezentat de-a lungul timpului probleme, mai ales după ce Ethereum a atrag noi valuri de utilizări.

„Aceasta este cea mai mare provocare a noastră, care poate este una pe care îmi place să o am pentru că toate aceste provocări vin pentru că avem utilizatori. Avem 30 de milioane de tranzacții pe zi, ceea ce înseamnă că utilizatorii noștrii folosesc aplicațiile construite în ecosistemul Solana la un nivel mare. Ziua noastră de vârf a avut 65 de milioane de tranzacţii. Este mai mult decât toate celelalte blockchain-uri combinate.

Binance Smartchain are o zecime din tranzacţiile Solana. Cred că Ethereum are o treizecime. Și din cauza acestei încărcături, am văzut lucruri la care nu ne așteptam și am fost puțin miopi în ceea ce privește tipurile de atacuri pe care oamenii le-ar arunca asupra rețelei…

Cred că unii oameni au văzut că 10 milioane de pachete pe secundă sunt trimise unui validator. Și dacă există o eroare în oricare dintre acele validatoare în care memoria crește foarte, foarte repede sau ceva ce nu am făcut bine pentru acea încărcare, acel validator s-ar putea opri, s-ar putea rupe, ar putea rămâne fără memorie, indiferent de motiv. Dacă o treime dintre ei fac asta, atunci rețeaua este practic blocată până când o intervenție manuală o aduce înapoi. Asta s-a întâmplat de câteva ori.”

CEO-ul spune că diferitele blockchain-uri cu arhitecturi tehnice și cazuri de utilizare diferite vor eșua în moduri diferite. În timp ce Bitcoin (BTC) poate face față întârzierilor în timpul blocării, Yakovenko spune că blocurile rapide ale Solana nu vor permite prea mult spațiu de mișcare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *