fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,607.00-1.33%
  • ethereumEthereum$3,776.68-2.18%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.83-0.16%

Grayscale refuză să dea publice rezervele din cauza unor motive de securitate

Grayscale, administratorul de active care gestionează cel mai mare fond Bitcoin din lume, refuză să ofere o dovadă a rezervelor sale crytpo din cauza presupuselor „preocupări de securitate”.

Într-o declarație recentă , Grayscale a anunțat că nu va da public nicio dovadă a rezervelor sale de Bitcoin din cauza problemelor de securitate referitoare la partajarea informațiilor de pe blockchain și a datelor de confirmare. Compania a recunoscut că ar fi o dezamăgire pentru unii, dar a sugerat că panica declanșată de alții nu este un motiv suficient de bun pentru a evita aranjamentele complexe de securitate.

Nu este clar ce preocupări de securitate ar putea avea Grayscale față de partajarea datelor. O cheie publică este legată de o cheie privată și permite trimiterea de criptomonede la o adresă, dar nu permite semnarea tranzacțiilor și până acum s-a dovedit a fi protejată și de hack-uri.

Grayscale ar putea fi mai preocupat de dezvăluirea de la ce adrese provine Bitcoin și la ce adrese este trimis, eventual dezvăluind relațiile cu parteneri de afaceri nedezvăluiți. În cele din urmă, mulți din comunitate sunt îngrijorați de faptul că Grayscale s-ar putea pur și simplu să se teamă să dezvăluie subcolateralizarea produsului său, declanșând o rulare bancară și împingându-i valoarea cu mult sub reducerea de 45% la care tranzacționează în prezent.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *