fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,430.00-4.14%
  • ethereumEthereum$3,081.67-4.86%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.31-4.23%

Fundația Uniswap a luat naștere în urma a 86 de milioane de voturi pentru

Planul de 74 de milioane de dolari al doi foști directori Uniswap Lab pentru o nouă Fundație Uniswap tocmai a devenit realitate după ce propunerea lor a primit peste 99% din voturi de la deținătorii de token-uri UNI. Potrivit propunerii inițiale, fundația își propune să eficientizeze Programul de Granturi (UPG) al Uniswap și să reducă problemele din sistemul de guvernare al protocolului.

Fostul director executiv al Uniswap Labs, Devin Walsh, care este acum director executiv al UF, a împărtășit rezultatele într-un tweet pe 24 august, menționând că propunerea de a crea fundația „a trecut de votul final!”

Votul a început pe data de 17 august şi s-a încheiat pe 24 august. Voturile au fost efectuate pe aplicația Uniswap, alegătorii trebuind să dețină jetonul UNI pentru a vota. Pentru ca votul să treacă, a fost nevoie de un prag de 40 de milioane de voturi pentru a fi exprimat în favoarea UF. Potrivit site-ului Uniswap, fundația a înregistrat peste 86 de milioane, sau 99% din totalul voturilor în favoarea propunerii, cu doar 770 de voturi împotrivă.

Potrivit consiliului de muncă al Fundației Uniswap, angajații includ liderul comunitar, liderul parteneriatelor, liderul guvernanței, liderii de granturi, liderii de comunicare și liderii de protocol.

Dar, în ciuda voturilor exprimate puternic în favoarea UF, unii de pe Twitter au pus la îndoială cât de mult control are comunitatea asupra deciziilor Uniswap.

Ambasadorul comunității Chainlink „ChainLinkGod”, care are 150.200 de urmăritori pe Twitter, a declarat că organizația autonomă descentralizată (DAO) a Uniswap ar trebui să „determine cum sunt utilizate fondurile strânse”, mai degrabă decât o fundație centralizată.

Din cele 74 de milioane de dolari, UF plănuiește să distribuie 60 de milioane de dolari către Programul de granturi Uniswap (UGP), iar restul de 14 milioane de dolari pentru a acoperi bugetul de funcționare.

Uniswap este cel mai mare exchange descentralizat (DEX) din lume după volumul de tranzacționare. De la înființarea Uniswap în noiembrie 2018, protocolul a susținut mai mult de 1 trilion de dolari în volum cumulat, volumul său zilnic concurând adesea cu cel al schimbului centralizat Coinbase.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *