fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,234.00-4.92%
  • ethereumEthereum$3,256.46-7.53%
  • elrond-erd-2MultiversX$42.78-16.37%

Popriri de 5 milioane de lei printre clienții Revolut

ANAF a început să ia măsuri şi să pună popriri pe conturile Revolut ale clienţilor romani. Dacă până acum un an, Revolut reprezenta un serviciu ideal pentru utilizatorii care doreau să se ascundă de stat, acum acest lucru nu mai este posibil. Depăşind 2 milioane de utilizatori în România, Revolut a devenit o bancă digitală îndrăgită de foarte mulţi utilizatori. Totuşi, există  persoane care au crezut că pot profita de lipsa reglementarii acesteia pe piaţa europeană. Însă, începând de anul trecut au apărut acţiuni în instanţă cu privire la poprirea unor conturi.

 

Conform datelor ANAF, agenţia îşi recuperează destul de uşor banii din conturile de Revolut ale românilor cu datorii. ANAF colaborează cu agenţia lituaniană, de unde Revolut operează la nivel de Uniune Europeană:

„Pentru indisponibilizarea sumelor existente în conturile Revolut, Agenția Națională de Administrarea Fiscală transmite către autoritatea competentă din Lituania cereri de recuperare, în conformitate cu dispozițiile Directivei Consiliului nr. 2010/24/UE privind asistența reciprocă în materie de recuperare a creanțelor legate de impozite, taxe și alte măsuri, precum și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială”, au explicat oficialii ANAF.

Organele fiscale din Lituania aplica măsurile de executare silită prin poprirea asupra conturilor bancare deschise de debitorii romani, urmând să transfere în România sumele recuperate. Până în prezent au fost transmise către autoritatea competentă din Lituania cereri de asistență reciprocă la recuperare, pentru debitori ale căror obligații bugetare restante depășesc 5 milioane de lei” menționează ANAF.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *