fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,444.00-4.44%
  • ethereumEthereum$3,074.59-5.58%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.21-6.57%

Uniswap blocheaza peste 250 de adrese crypto

În urma sancţiunilor impuse către Tornado Cash la începutul acestei luni, exchange-ul descentralizat Uniswap a blocat peste 250 de adrese ec ar fi avut legătura cu activităţi financiare ilicite.

Cele 253 de adrese blocate pot folosi în continuare contractele inteligente ale Uniswap Cu toate acestea, ei nu pot folosi popularul site web Uniswap, care este un front-end gestionat și întreținut de Uniswap Labs, o companie din New York.

Dezvoltatorul platformei DeFi Yearn Banteg a postat sâmbătă pe Twitter că 30 din cele 253 de adrese blocate erau nume de domenii Ethereum Name Service (ENS) și că cel mai probabil sunt utilizatori legitimi care au suferit daune colaterale. Totuşi, Uniswap a colaborat cu TRM Labs pentru a verifica și monitoriza activitățile financiare suspecte, inclusiv cele legate de serviciul de mixare Tornado Cash.

„Intenționăm să blocăm doar portofelele care sunt deținute sau asociate cu un comportament în mod evident ilegal, cum ar fi: sancțiuni, finanțarea terorismului, fonduri sparte sau furate, ransomware, trafic de persoane și materiale de abuz sexual asupra copiilor”, a spus Uniswap într-o postare recentă.

Tornado Cash este un protocol pe Ethereum ce facilitează tranzacţiile anonime, amestecând tokenii mai multor utilizatori înainte de a le trimite la adresa de destinaţie. Trezorerie SUA a anunțat sancțiuni împotriva Tornado Cash pe 8 august, susținând că a facilitat spălarea de monede virtuale în valoare de peste 7 miliarde de dolari din 2019. Un astfel de blocaj ar putea ajuta la combaterea crimelor financiare, dar exchange-urile trebuie să continue să repete și să-și modernizeze instrumentele de screening pentru a evita blocarea utilizatorilor nevinovați.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *