fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,116.001.33%
  • ethereumEthereum$3,553.684.69%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.083.20%

Damien Hirst a ars 1000 de picturi din colecția sa de artă

Artistul britanic Damien Hirst se numără printre numeroșii giganți ai lumii artei care și-au dat foc lucrărilor, după ce a ars marți 1.000 dintre operele sale de artă. El a transmis evenimentul pe Instagram și urmează să ardă alte mii de opere de artă în zilele urmăatoare

Face parte din proiectul său „The Currency”. Este alcătuit dintr-o colecție de 10.000 de NFT, fiecare corespunzand unui  realizat din vopsea email pe hârtie lucrată manual. Piesele au fost inițial disponibile pentru 2.000 de dolari,

„Mulți oameni cred că ard milioane de dolari de artă, dar nu, finalizez transformarea acestor lucrări de artă fizice în NFT-uri prin arderea versiunilor fizice”, a scris Hirst într-o legendă pe Instagram. „Valoarea artei digitale sau fizice, care este greu de definit în cel mai bun caz, nu se va pierde, va fi transferată în NFT de îndată ce sunt arse.”

 

La un an după ce au cumpărat o piesă de la „The Currency”, colecționarii au fost nevoiți să facă o alegere. Ar putea fie să ia pictura, ceea ce înseamnă că ar pierde NFT-ul, fie să se țină de NFT, ceea ce înseamnă că pictura ar fi arsă.

„‘The Currency’ a pus în față incursiunea lui Hirst în noua lume a artei digitale cu practica sa de la vechea școală, cerând pieței de artă să decidă care este mai valoroasă”, a scris Caroline Goldstein, de la Artnet News.

Cumpărătorii au fost aproape egal împărțiți în deciziile lor, 5.149 optând pentru a-și schimba NFT-ul pentru pictura originală și 4.851 alegând NFT. Piesele sunt expuse la Newport Street Gallery din Londra și vor fi arse în timpul târgului de artă Frieze London, care se desfășoară între 12 și 16 octombrie.

Multe comentarii pe postarea lui Hirst pe Instagram despre ardere au fost critice. „În orice caz, totul ține de bani”, a scris un utilizator. „O strategie interesantă de maximizare a amprentei de carbon pentru această colecție”, a scris un altul.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *