fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,223.000.41%
  • ethereumEthereum$2,023.66-0.18%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.21-2.30%

Fondatorul Telegram propune contracte inteligente pentru a licita numele de utilizatori

Pavel Durov, fondatorul aplicației de mesagerie criptată Telegram, a lansat ideea unui proiect care ar putea folosi „contracte inteligente pentru a licita numele de utilizatori foarte căutate. Durov a făcut sugestia după succesul licitațiilor de nume pe care l-a avut The Open Network (TON), un blockchain conceput inițial de echipa Telegram. Proiectul blockchain a lansat serviciul TON DNS, permițând utilizatorilor să atribuie nume portofelelor personale, contracte inteligente și site-uri web.

Într-un mesaj către grupul său personal Telegram, numit Durov’s Channel, marți, el a remarcat că a fost „foarte impresionat de succesul licitației TON desfășurate recent pentru numele lor de domenii/portofel”.

„Imaginați-vă cât de succes ar putea fi Telegram cu cei 700 de milioane de utilizatori ai săi dacă punem la licitație nume de utilizator rezervate, linkuri de grup și canale”, a scris fondatorul Telegram.

Durov a sugerat că Telegram ar putea folosi o tehnologie similară pentru a lansa o nouă piață care ar putea fi folosită pentru a cumpăra și vinde adrese t.me.

„Acest lucru ar crea o nouă platformă în care deținătorii de nume de utilizator le-ar putea transfera părților interesate în acorduri protejate – cu proprietatea asigurată pe blockchain prin contracte inteligente asemănătoare NFT.” a adăugat acesta.

Primele licitații pe TON DNS au fost deschise pe 30 iulie și, la fel că domeniile „. Eth” ale Ethereum Name Service (ENS), variantă „. Ton” le permite utilizatorilor să acceseze aplicații descentralizate într-un mod simplu, fără a fi nevoie să se folosească un text lung. Șir de litere și numere din adresele portofelului lor.

O integrare similară ar fi probabil destul de simplă pentru Telegram, având în vedere că Durov și echipa sa au dezvoltat TON, cunoscut anterior ca Telegram Open Network, alături de aplicația de mesagerie încă din 2018.

ON a fost dezvoltat inițial pentru a funcționa ca o platformă de plăți digitale pentru Telegram. Cu toate acestea, a avut imediat probleme cu Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din Statele Unite în ceea ce privește o vânzare preliminară neînregistrată de 1,7 miliarde de dolari de tokens Gram. După ce a pierdut lupta judiciară cu SEC la jumătatea anului 2020, Durov s-a îndepărtat de proiect pentru a se concentra pe Telegram. De atunci, dezvoltatorii open source au reînviat proiectul sub bannerul The Open Network.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *