fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.84%
    $22,825.00
  • ethereumEthereum-4.20%
    $1,567.06
  • elrond-erd-2MultiversX-6.08%
    $42.26

Ce sunt pozitiile Long si Short, in Crypto

In acest articol, va voi explica ce sunt pozițiile Long si Short, in Crypto. De asemenea, va povestesc pe scurt despre caracteristicile care le diferentiaza si unde puteti deschide astfel de pozitii.

Ce sunt pozitiile Long si Short, in Crypto

In tranzactionarea asset-urilor, investitorii pot adopta doua tipuri de pozitii: Long si Short. Aceste pozitii reflecta cele doua directii posibile ale pretului unui activ, necesare pentru a genera un profit.

Cand vine vorba de tranzactionarea crypto, termenul de Long Position se refera la ordinele de cumparare, pe care un investitor le plaseaza atunci cand doreste sa beneficieze de pe urma faptului ca pretul unei cryptomonede va creste. Cand cineva adopta o pozitie Long, de fapt, se asteapta ca pretul sa creasca incepand dintr-un anumit punct si astfel ia initiativa sa cumpere acea cryptomoneda.

In opozitie, atunci cand un investitor alege un Short Position, adica „goes Short”, se asteapta ca pretul activului crypto pe care il detine sa scada, de la punctul de intrare si, prin urmare, va vinde acel asset, intentionand sa il cumpere la loc, dar la un pret mai mic.

Pe piata, cryptomonedele au o evolutie similara cu cea a actiunilor unei companii, deoarece sunt tranzactionate in mod obisnuit si pot fi schimbate in monede fiduciare, cum ar fi dolarul american. In plus, exista sansa ca valorile lor sa creasca in viitor.

 

Unde poti deschide Long sau Short Positions

Pentru a crea strategii de acoperire fiabile pentru investitii si in scopul minimizarii potentialelor pierderi, se pot combina pozitiile Long si Short.

Investitorii pot lua astfel de pozitii pe orice exchange de cryptomonede care ofera servicii de tranzactionare de tip Spot Trading sau Derivatives. Binance si Coinbase sunt doua astfel de exemple.

In timp ce exchange-urile axate pe Spot Trading permit investitorilor sa cumpere si sa vanda crypto, cele bazate pe instrumente financiare derivate le permit sa “go Long” sau “go Short” pentru aceste assets, fara sa le cumpere sau sa le vanda efectiv.

Pozitiile Long depasesc, in general, pozitiile Short, in cazul unui trend bullish pe piata, deoarece mai multi investitori doresc sa profite de cresterea preturilor. Pe de alta parte, pe o piata cu trend descendent, pozitiile Short le depasesc pe cele Long.

De obicei, investitorii cu experienta merg pe varianta Long Position atunci cand pretul unui asset crypto incepe sa scada, dupa un ATH recent. Respectiv, vor alege pozitia Short cand pretul testeaza nivelurile de rezistenta.

 

Ce sa iei in considerare inainte de a merge pe Long sau Short

Decizia de a deschide o pozitie Long sau Short trebuie intotdeauna sustinuta prin analiza tehnica si fundamentala a unui proiect crypto. Investitorii ar trebui sa ia in considerare toti factorii care influenteaza piata, inainte de a adopta una dintre aceste pozitii.

Pe langa considerarea indicatorilor si a pattern-urilor graficelor, un investitor ar trebui sa arunce o privire mai atenta asupra profilului, caracteristicilor si valorii unui anumit proiect crypto, inainte de a investi in tokenul sau. Altfel, ar putea investi gresit, adica impotriva trendului pietei.

De exemplu, day traders pot alege o pozitie Long, in cazul unui rally al pretului unei cryptomonede sau sa astepte pana ce acesta va depasi un nivel de rezistenta puternica.

Pe de alta parte, se poate merge pe Short, atunci cand pretul unui activ nu poate sparge un nivel de rezistenta si incepe sa se indeparteze de acesta. De asemenea, investitorii mai pot face acest lucru atunci cand piata a crescut pe o perioada extinsa de timp si a atins un nivel de supracumparare.

Totusi, avand in vedere ca piata crypto este inca in stadii incipiente si volatile, e esential sa subliniez urmatorul aspect – cryptomonedele pot experimenta fluctuatii accentuate, care nu sunt sustinute de fundamente si tipare clare. De aceea, chiar si o astfel de analiza vine cu riscurile sale.

 

Concluzie

Pozitiile Long si Short stau la baza investitiilor si tranzactionarii. Intelegerea trendurilor care se formeaza in crypto este cruciala, atunci cand vine vorba despre luarea deciziilor corecte.

Totusi, la fel ca in cazul oricarui demers in trading, alegerea unei strategii de investitii pe termen lung sau scurt nu este lipsita de riscuri, asa ca, asigurati-va ca investiti doar ceea ce va puteti permite sa pierdeti.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *