fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,904.001.50%
  • ethereumEthereum$3,418.071.22%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.79%

Vladimir Putin vrea un sistem de plată internațional bazat pe blockchain

Președintele rus a criticat numărul de sancțiuni impuse țării de către vest și a cerut un sistem de plată independent. Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, sistemul global de plăți financiare este monopolizat.

„Sistemul existent de plăți internaționale este costisitor, sistemul conturilor sale corespondente și reglementările sunt controlate de un club restrâns de state și grupuri financiare.” a transmis președintele rus.

El a făcut comentariile în timpul discursului său la Conferința Internațională AI Journey organizată de cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, la Moscova pe 24 noiembrie. În discurs, el a exprimat că este nevoie de un sistem global de plată alimentat de tehnologia blockchain:

„Tehnologia monedelor digitale și a blockchain-urilor poate fi folosită pentru a crea un nou sistem de decontări internaționale care va fi mult mai convenabil, absolut sigur pentru utilizatorii săi și, cel mai important, nu va depinde de bănci sau de interferența țărilor terțe.”

Banca Centrală a Rusiei urmărește, de asemenea, să încorporeze tehnologia blockchain și activele crypto în sistemul său financiar intern, lucrând cu parlamentarii care încearcă să modifice legislația pentru a permite un schimb național de criptomonede.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *