fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.09%
    $22,943.00
  • ethereumEthereum-1.76%
    $1,578.06
  • elrond-erd-2MultiversX-1.05%
    $43.38

Kraken plătește peste 360.000$ către SUA pentru a soluționa acuzațiile privind sancțiunile Iranului

Kraken va trebui să plătească 362.000 de dolari pentru a soluționa pretențiile conform cărora a încălcat sancțiunile împotriva Iranului, a anunțat luni Departamentul de Trezorerie al SUA.

Kraken a încălcat dispozițile SUA, permițând utilizatorilor iranieni să efectueze tranzacții în valoare de peste 1,68 milioane USD între octombrie 2015 și iunie 2019, potrivit Biroului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei.

Distribuirea de bunuri, tehnologie sunt restricționate de la exportul către Iran în temeiul unui set larg de sancțiuni impuse de SUA. OFAC a spus că Kraken nu a implementat în mod corespunzător instrumente care identifică geolocațiile și adresele IP ale utilizatorilor. Acest lucru a permis utilizatorilor din Iran să folosească în continuare platforma Kraken.

Acordul reprezintă cea mai recentă obligație impusă de SUA industriei crypto. Bittrex Inc. a plătit Trezoreriei în jur de 30 de milioane de dolari în octombrie pentru a soluționa acuzațiile legate de sancțiuni și legile împotriva spălării banilor.

Kraken va investi 100.000 de dolari în controalele sale de conformitate, inclusiv în măsuri tehnice pentru a ajuta la verificarea sancțiunilor, ca parte a acordului de reglementare.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *