fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,215.001.37%
  • ethereumEthereum$3,564.435.25%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.133.13%

Valul de Investiții în Bitcoin Runes: Record de Taxe în Numai 3 Zile

Minting-ul Bitcoin Runes înregistrează costuri exorbitante

Potrivit datelor obținute de pe Dune Analytics, investitorii au cheltuit aproape 85 de milioane de dolari în taxe pentru a minta Bitcoin Runes în mai puțin de trei zile. Această sumă reflectă un nivel aproape neașteptat de activitate pe blockchain-ul Bitcoin, cu peste 1,3 milioane de tranzacții înregistrate legate de acest nou asset digital.

Frica inițială și calmul subsecvent

Inițial, teama de a pierde oportunitatea de minting a condus la o frenezie în rândul investitorilor, aceștia plătind 989 BTC în prima zi prin 522,890 de tranzacții pentru a-și securiza activele. Această teamă a fost amplificată de posibilitatea de a fi „sniped” în mempool-ul Bitcoin, unde tranzacțiile așteptau să fie incluse în blocuri. Sniping-ul în mempool se referă la identificarea unei tranzacții de minting în așteptare și front-running-ul acesteia prin trimiterea unei tranzacții similare cu o taxă mai mare.

Cu toate acestea, investitorii și-au dat seama rapid că nu trebuie să se grăbească, cheltuind doar 204 BTC a doua zi în 491,462 tranzacții. Pe măsură ce situația se calma, costurile au continuat să scadă, cu 80 BTC plătiți în cea de-a treia zi prin 306,437 tranzacții.

Implicații pe termen lung

Creșterea fulminantă a taxelor asociate cu minting-ul de Bitcoin Runes ridică întrebări serioase despre sustenabilitatea acestui nou val de activitate pe blockchain-ul Bitcoin și impactul său asupra întregii piețe de cryptomonede.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *