fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,303.000.33%
  • ethereumEthereum$3,567.574.01%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.192.48%

Changpeng Zhao, condamnat pentru spălare de bani

Changpeng Zhao, fostul CEO al platformei Binance, a fost condamnat marți la patru luni de închisoare și la o amendă personală de 50 de milioane de dolari americani. Mai mult, compania Binance a fost sancționată cu o amendă colosală de 4,3 miliarde de dolari pentru neregulile constatate.

Contextul Acuzațiilor

Zhao a pledat vinovat anul trecut la acuzațiile de spălare de bani, în contextul unor investigații extinse ce au demarat în 2018. Autoritățile americane, inclusiv Departamentul de Justiție, Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimburi și Comisia pentru Tranzacționarea Contractelor de Mărfuri, au acuzat Binance că a facilitat tranzacții pentru persoane legate de activități de terorism și exploatare a minorilor.

Reacții și Implicații

Departamentul de Justiție a propus inițial o pedeapsă de trei ani de închisoare, însă sentința finală a fost mult mai blândă. În urma perioadei de detenție, Zhao plănuiește să se dedice Giggle Academy, o inițiativă educațională menită să ofere educație de bază accesibilă și adaptativă pentru copii la nivel global. „Voi face timpul necesar, voi încheia această etapă și mă voi concentra pe următorul capitol din viața mea (educația). Voi rămâne un investitor pasiv (și deținător) în crypto. Industria noastră a intrat într-o nouă fază. Conformitatea este super importantă,” a declarat Zhao pe platforma X.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *