fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,303.000.33%
  • ethereumEthereum$3,567.574.01%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.192.48%

Consecințele Ignorării Legilor: Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, Riscă Închisoarea

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, se confruntă cu posibilitatea de a petrece trei ani în închisoare, după ce procurorii americani au solicitat această pedeapsă în urma unei acuzații de spălare de bani. Sentința urmează să fie pronunțată pe 30 aprilie la Seattle, Zhao recunoscându-și vina în noiembrie pentru încălcarea legilor americane anti-spălare de bani.

Consecințe Financiare

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Zhao a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari. Compania Binance a acceptat, de asemenea, să achite amenzi și compensații în valoare de 4,3 miliarde de dolari, reflectând gravitatea încălcărilor comise.

Lupta pentru o Pedepsă Aspră

Deși inițial pedeapsa acceptată de Zhao a fost de 18 luni, fără posibilitatea de apel, acum procurorii cer o pedeapsă mai severă decât recomandările standard, având în vedere beneficiile pe care le-a obținut din încălcarea legilor SUA.

Deficiențe Operaționale și Eșecuri în Raportare

În februarie, un acord a subliniat deficiențele operaționale majore ale Binance, inclusiv eșecul de a raporta peste 100.000 de tranzacții suspecte legate de organizații teroriste desemnate, cum ar fi Hamas, al Qaeda și ISIS. În plus, Binance a fost acuzată că a facilitat tranzacții legate de materiale de abuz sexual asupra copiilor și de fonduri obținute din activități de ransomware.

Impactul asupra Averii Lui Zhao

În ciuda obstacolelor legale, averea lui Zhao a crescut considerabil în ultimul an, înregistrând un salt de aproape 10 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Astăzi, averea sa depășește 42 de miliarde de dolari, plasându-l pe locul 29 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *