fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,219.000.74%
  • ethereumEthereum$3,565.034.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.132.47%

Vară plictisitoare pentru Bitcoin, conform lui Jerome Powell

Bitcoin nu va scăpa de variațiile plictisitoare. Aceasta este predicția pentru perioada următoare, reflectând noile decizii ale Rezervei Federale. Jerome Powell, președintele FED, aduce o perspectivă nouă asupra verii, una care nu promite scăderi spectaculoase ale ratelor dobânzilor.

Situația actuală a ratelor dobânzilor

În ciuda așteptărilor anterioare, Jerome Powell a anunțat în cadrul întâlnirii Comitetului Federal de Piață Deschisă (FOMC) din mai că scăderile ratelor dobânzilor nu sunt pe agenda apropiată. Proiecțiile de la începutul anului, care sugerau o relaxare monetară pentru stimularea economiei, par acum îndepărtate. Conform ultimelor date, indicele PCE, o măsură preferată a inflației de către Fed, a crescut, iar rata șomajului rămâne la niveluri istoric scăzute, complicând și mai mult peisajul economic.

Bitcoin și influența deciziilor Fed

Bitcoin, la fel ca alte active de risc, precum acțiunile, pare să fie direct influențat de tonul mai restrictiv adoptat de Fed. Cu ratele dobânzilor menținute la un nivel constant, se așteaptă ca Bitcoin să oscileze într-un interval strâns de prețuri. Aceasta vine după luni de volatilitate intensă, unde Bitcoin a atins prețuri record. Acum, însă, investitorii ar putea trebuie să se aștepte la o perioadă mai calmă, care ar putea testa răbdarea celor mai nerăbdători dintre aceștia.

Perspective și strategii

Deși piața pare să se pregătească pentru o vară liniștită, Jerome Powell subliniază că deciziile privind politica monetară vor fi dictate în continuare de datele economice actuale. Acest lucru sugerează că schimbările nu sunt de așteptat prea curând, iar investitorii ar putea să își ajusteze strategiile pe termen lung. Până la o posibilă relaxare a politicii monetare, Bitcoin ar putea servi ca refugiu în fața devalorizării valutare, în special când dolarul american va începe să slăbească. Acest context ar putea reprezenta o oportunitate pentru cei dispuși să aștepte și să își păstreze investițiile pe durată mai lungă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *