fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,952.654.25%
  • ethereumEthereum$1,271.117.42%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.271.35%

Vietnam plănuiește reglementări pentru piața crypto

 

Guvernul vietnamez a format un grup de analiză care va propune noi reglementări pentru sectorul crypto. Cu același scop, mai ales Ministerul finanțelor studiază piața crypto.

Conform ASEAN Briefing, ministerul caută să obțină suficiente date pentru a-și forma o imagine clară asupra pieței și a decide ce reglementări ar putea fi impuse.

Cercetarea a fost demarată pe fondul expansiunii globale a cryptomonedelor, acestea devenind din ce în ce mai populare, an anunțat oficiali din minister.

Guvernul estimează numărul investitorilor crypto din Vietnam undeva la 1 milion și se așteaptă ca acest număr să crească de 30 de ori până în 2030.

Recent, mai multe soluții cashless pentru plăți au fost implementate în țară, cum ar fi coduri QR, e-wallets și aplicații mobile. 

Această adopție a tehnologiei la scară largă a fost stimulată de politicile guvernului, care a promis reducerea tranzacțiilor cash cu 90% până în 2020.

 

Conform surselor oficiale, studiul se va baza pe următoarele aspecte:

  • Înțelegerea pieței crypto;
  • Recunoașterea existenței cryptomonedelor din perspectivă legală;
  • Stabilirea unor reglementări transparente, previzibile și eficiente;
  • Implementarea unei legislații care să țină cont de volatilitatea pieței;
  • Înființarea unor organe de control care să monitorizeze piața crypto;
  • Recomandarea unor instrumente acestor organe de control, mai precis autoritatea de a elibera, suspenda și revoca licențe, de a reglementa practicile comerciale și de a raporta activitățile suspicioase;

 

Aceste teme vor fi studiate în raport cu cadrele legale existente deja în SUA, Japonia și Europa.

Dorința implementării unor astfel de reglementări vine la pachet cu griji legate de practici crypto ilegale, cum ar fi cyber hack și escrocherii.

Anunțul citează cazul Modern Tech, un startup domestic care a înșelat mii de vietnamezi pentru aproximativ 660 de milioane de dolari prin ICOs (initial coin offerings):

 

”Therefore, implementing a legal device to manage and handle virtual assets is the current challenge of Vietnam. It would also set boundaries to abusive cryptocurrency transactions, which is the government’s main concern.”

 

… au comentat oficiali ai guvernului.

La momentul actual, Vietnam nu recunoaște cryptomonedele ca fiind o modalitate legală de plată sau ca asset tangibil. 

De fapt, Banca de Stat a Vietnamului a etichetat Bitcoin și alte cryptomonede ca fiind ilegale, iar persoanele care le folosesc în tranzacții s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 8700 de dolari și închisoare.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *