fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,991.00-0.71%
  • ethereumEthereum$1,622.03-0.97%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.703.28%

VanEck lansează un ETF în Europa

 

Compania de investiții VanEck a lansat un ETF (Exchange-Traded Fund) în Europa, care oferă companiilor investitoare un punct de contact cu piața crypto și Blockchain.

Numit ”VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF,” fondul a fost listat la bursa din Londra și Deutsche Boerse sub acronimul DAPP cu un TER (total expense ratio) de 0.65%.

Directorul departamentului de digital assets al VanEck, Gabor Gurbacs, a declarat că acest ”pure-play crypto equity ETF” este primul de tipul acesta în Europa.

DAPP va fi adăugat la MVIS Global Digital Assets Equity Index, format din companii care generează cel puțin 50% dintre venituri din asset-uri digitale (sau au potențialul de a realiza asta), sau au 50% din bunuri investite în asset-uri sau proiecte digitale.

Cererea VanEck de a lansa un ETF Bitcoin în SUA este analizată la momentul actual de SEC (Securities and Exchange Commission).

O decizie cu privire la aprobarea sau respingerea cererii a fost amânată până în iunie, conform unui anunț făcut de oficiali ai SEC.

În noiembrie 2020, VanEck a lansat un ETN (Exchange-Traded Note) în Europa, listat pe Deutsche Böerse Xetra.

ETNs sunt similare cu ETFs, cu diferența că prima categorie este o măsură a performanței unui asset, în timp ce ETFs necesită ca o companie să cumpere sau să vândă asset-ul care stă la baza fondului.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *