fbpx
  • bitcoinBitcoin0.07%
    $22,952.00
  • ethereumEthereum-1.58%
    $1,576.91
  • elrond-erd-2MultiversX-0.68%
    $43.39

Altcoins: Creșteri masive ale prețurilor și volumului tranzacțiilor

 

EOS, LTC, ETC și ETH sunt doar câteva dintre acele altcoins care au atins noi ATH-uri în comparație cu anii trecuți, în timp ce proiectele layer-1 s-au bucurat de creșteri ale volumelor de tranzacții.

Piața crypto oferă investitorilor o nouă zi de ’altseason’, în timp ce majoritatea altcoins din top 100 CoinMarketCap au înregistrat creșteri semnificative astăzi.

Mai multe cryptomonede cu market cap considerabil au ajuns să valoreze sume record în timp ce prețul BTC rămâne la o valoare relativ stabilă.

Una dintre cele mai notabile performanțe este cea a Ethereum Classic (ETC), care a avut creșteri importante în ultima săptămâna, în timp ce posibilitatea implementării unui nou mecanism de tip PoW (Proof-of-Work) atrage atenția crypto miners și a investitorilor.

Conform datelor Cointelegraph Markets și TradingView, după ce a ajuns la un minim de 86.12 de dolari în primele ore joi, prețul ETC a făcut un salt masiv de 81%, ajungând la un nou ATH, de 179.83 de dolari, în timp ce volumul de tranzacții din aceea zi a crescut la o sumă impresionantă de 39.1 miliarde de dolari.

Multe dintre cryptomonedele cu un market cap considerabil au avut creșteri importante în ultimul timp, un alt exemplu fiind Litecoin (LTC), care a ajuns la o valoare record anul acesta, în comparație cu BTC.

Bitcoin Cash (BCH) a avut de asemenea o creștere de 68%, atingând peste 1500 de dolari pentru prima data, din mai 2018.

Ether a atins un nou ATH de 3605 dolari, în timp ce entuziasmul continuă chiar înainte de hard fork-ul London și de implementarea EIP-1559, care se preconizează că avea loc în iulie.

Moneda ADA (Cardano) a ajuns la un all-time high de 1.69 dolari, iar Tezos (XTZ) a atins 8.05 dolari în urma unei majorări cu 23%.

Mulți dintre ”Ethereum Killers” care au apărut în urma bull market-ului din 2017-2018 au avut creșteri importante, incluzând EOS, cu o majorare de 50% până la un nou record de 12.57 dolari și Neo, care a atins 128 de dolari.

În urma creșterilor constante ale altcoins,  BTC.D (Bitcoin dominance) a scăzut treptat în ultima luna, ajungând la 45.25%, pe 6 mai. 

Market cap-ul total al cryptomonedelor se ridică, la momentul actual, la 2.346 trilioane de dolari, 45.5% aparținând Bitcoin. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *