fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.79%
    $22,808.00
  • ethereumEthereum-4.01%
    $1,566.13
  • elrond-erd-2MultiversX-5.56%
    $42.42

Valkyrie ar putea lansa un Bitcoin ETF săptămâna aceasta

bitcoin etf

Astăzi, 19 octombrie, analistul Eric Balchunas al celor de la Bloomberg a prezis că cererea pentru un ETF depusă de Valkyrie va fi aprobată cel mai probabil săptămâna aceasta, după ce a primit deja certificarea necesară pentru a fi listat pe Nasdaq.

Dacă predicția va deveni realitate, acesta va fi al doilea Bitcoin futures ETF aprobat de SEC SUA, pe lângă cel al ProShares care urmează a deveni disponibil publicului în curând (poate chiar astăzi).

Deșii exisă și alte speculații care sugerează că cele două ETF-uri ar putea fi lansate în aeeași zi, Balchunas e de părere că ETF-ul Valkyrie va fi lansat cel mai probabil pe 20 sau 21 octombrie, fapt ce va oferi o zi sau două de monopol asupra acestei piețe ETF-ului ProShares.

În ciuda sentimentului bullish generat de știrile din ultimele zile, cererea pentru un al ETF mult-așteptat al unei companii pe nume Invesco a fost retrasă pe 18 octombrie. Existau zvonuri cum că acest ETF ar fi putut fi al treilea aprobat de SEC, tot în această săptămână.

Oficialii Invesco au argumentat că intenționează să intre într-un parteneriat cu Galaxy Digital pentru a lansat un spot-market Bitcoin ETF – tipul de ETF preferat de entuziaștii crypto.

”…we will continue to work in partnership with Galaxy Digital to offer investors a full shelf of products with exposure to this transformative asset class, including pursuing a physically-backed, digital asset ETF.”

… au declarat aceștia. Totuși, consensul la momentul actual este că un spot-market Bitcoin ETF nu va fi aprobat prea curând. Conform lui Balchunas, directorul SEC, Gary Gensler, preferă ETF-urile bazate pe futures din moment ce oferă o mai bună protecție a consumatorului și sunt supuse la reglementări riguroase.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *