fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,908.000.15%
  • ethereumEthereum$4,535.18-0.93%
  • ElrondElrond$358.38-11.54%

Polkadot lansează un fond de dezvoltare în valoare de 770 milioane de dolari

polkadot

Fondatorul Polkadot, Gavin Wood, a declarat pe Twitter la data de 17 octombrie că trezoreria Polka a alocat peste 18.9 milioane de DOT (aproximativ 777 milioane de dolari la momentul actual) pentru înființarea unui fond de dezvoltare.

Suma va fi cheltuită prin intermediul sistemului de guvernanță Polkadot, cu acordul userilor, proiecte care au rolul de a construi, îmbunătăți sau educa fiind principalele ținte de investiții, conform lui Wood.

Conform wiki-ului Polka, fondurile din trezorerie pot fi utilizate cu aprobarea unui consiliu, care votează propunerile ce le sunt prezentate. Acest consiliu e format din 13 membrii, cu planuri de a extinde acest număr la 24 în viitor.

Multe voturi realizate prin acest sistem de guvernanță nu s-au bucurat de prea mult interes din partea comunității, așa că această mișcare ar putea fi văzută ca o inițiativă de a stimula participarea userilor în acest sistem. Conform Polkassembly, 3 propuneri de guvernanță introduse în ultima săptămână au înregistrat prezențe la vot de 0, 6 și 7 din totalul de 12.

Cei care vor să lanseze o propunere trebuie să blocheze cel puțin 5% din suma pe care o propun a fi cheltuită din trezorerie, acest procent fiind apoi slashed dacă propunerea este respinsă, sau returnată inițiatorului dacă aceasta este acceptată.

Interesant este că acest fond a fost dezvăluit cu doar câteva săptămâni înainte ca mult-anticipatele licitații de parachains pe rețeaua principală Polkadot să înceapă. Timing-ul a generat speculații cum că fondul va fi utilizat pentru dezvoltarea noilor proiecte ce urmează a fi introduse în ecosistem.

Cel mai promițător candidat la momentul actual pentru a câștiga prima licitație este Acala Network, un proiect sprijinit de Coinbase. Karura Network, echivalentul Acala de pe Kusama, a fost primul proiect ce a câștigat o licitație pe testnet-ul Polkadot.

Karura a reușit să strângă la momentul respectiv peste 500,000 de KSM, sau 184 de milioane de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *