fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,854.242.63%
  • ethereumEthereum$1,265.284.61%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.811.18%

USDD pierde din paritate cu dolarul, TronDAO distribuie 2 miliarde de dolari pentru restabilirea retelei

Stablecoin-ul USDD si-a pierdut paritatea fata de dolarul american, coborand pana la 91 de centi, pe masura ce piata crypto este intr-o continua scadere. USDD este un algorithmic stablecoin, asemanator cu UST, care functioneaza pe baza arderii tokenului TRX pentru a-si pastra paritatea cu dolarul. 

Cu toate acestea, pentru a evita un posibil scenariu UST-LUNA , USDD a adoptat o abordare de supra-colateralizare a USDD la o scara de la 1 la 1,3 prin achizitionarea diferitelor active, cum ar fi BTC, TRX și stablecoins, cum ar fi USDC, USDT, TUSD și USDJ. 

Pe scurt, 1 USDD ar trebui sa valoreze intotdeauna 1,3 USD, conform echipei Tron. 

Rata de finantare a shorting-ului TRX pe Binance a ajuns la o valoare negativa de 500% APR. 

Justin Sun, CEO-ul Tron, a intervenit in aceasta situatie afirmand ca pune in joc 700 de milioane USDC pentru a mentine USDD la o valoare stabila. Totusi, stablecoin-ul se tranzactioneaza momentan la valoarea de 0.98 dolari.

Potrivit TronDAO, garantia USDD este de 2 miliarde de dolari, in timp ce in circulatie sunt deja 723 de milioane de dolari, ceea ce sugereaza ca detine suficient capital pentru a sustine cumpararea de USDD prin utilizarea rezervelor proprii.

Evenimentul a provocat o reactie negativa si a afectat cotatiile tokenului nativ TRX. Pe fundalul valului negativ al pietei, cat si depeg-ul USDD, TRX a scazut cu peste 16% din pret. 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *