fbpx
  • bitcoinBitcoin0.29%
    $23,137.00
  • ethereumEthereum-0.15%
    $1,600.52
  • elrond-erd-2MultiversX2.59%
    $44.76

MicroStrategy este in pierdere de 1 miliard de dolari datorita scaderii pretului Bitcoin

Compania condusa de Michael Saylor este printre cele mai mari companii detinatoare de Bitcoin. Cu toate acestea, datorita scaderilor masive a pietei, compania are pierderi nerealizate de peste 1 miliard de dolari. 

De la ultimul raport depus la SEC, MicroStrategy detine 130.000 BTC, la o investitie totala de 3,97 miliarde de dolari. Compania a inceput sa achizitioneze crypto incepand cu august 2020, la un pret mediu actual de 30.700 USD. Totusi, pe fondul corectiilor brutale din ultimele zile, pretul BTC a scazut pana la 22.000 USD. 

Cu toate acestea, Michael Saylor pare linistit si declara ca MicroStrategy nu va vinde niciodata Bitcoin si chiar va cumpara in continuare, indiferent de pret.  Fiind un Bitcoin maximalist, acesta are o convingere puternica ca pretul BTC va ajunge la un milion de dolari in urmatorii zece ani. 

Totusi, daca nu vom vedea o remediere a pietelor cat de curand, e posibil ca MicroStrategy sa fie nevoita sa vanda o parte din crypto. Daca Bitcoin continua sa se deprecieze, compania se va putea confrunta cu un apel in marja.

Compania nu are o perioada prea buna nici pe stock market. Actiuniile MSTR s-au prabusit cu 25%, terminand ultima sesiune de tranzactionare de luni la pretul de 152 de dolari.

Totodata, MSTR stocks au cazut cu peste 72% pana in prezent. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *