fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,186.000.38%
  • ethereumEthereum$2,022.86-0.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.18-2.12%

USDC Multichain expansion se dezvoltă pe încă cinci rețele

USDC este un stablecoin ce are a doua cea mai mare valoare ca si market cap. Intr-un anunt facut in data de 28 septembrie, Circle, compania din spatele USDC a declarat ca moneda se va extine pe inca cinci retele: Arbitrum, Cosmos, Near, Optimism si Polkadot. Lansarea va avea loc pana la inceputul anului 2023.

Anunțul a fost făcut la conferința Converge22 care se desfășoară săptămâna aceasta la San Francisco. Joao Reginatto, vicepreședinte de produs la Circle, a spus că expansiunea multichain are scopul de a crește disponibilitatea nativă a USDC de la opt la treisprezece ecosisteme. Va permite dezvoltatorilor de blockchain care se bazează pe USDC și utilizatorilor lor să experimenteze o lichiditate mai mare. și interoperabilitatea în cadrul economiei crypto.

Arbitrum One și Optimism sunt principalele rețele de nivel 2, cu o cotă de piață comună de peste 80%. Arbitrum este lider de piață, cu o valoare totală blocată de 2,42 miliarde USD, în timp ce Optimism are 1,44 miliarde USD conform L2beat .

Când vor fi lansate, dezvoltatorii vor putea folosi API-urile Circle pentru rampele de pornire și de ieșire fiat către și din  USDC în produsele lor, precum și infrastructura de portofel programabilă , a scris echipa pe Twitter.

Piata nu a avut mila nici de stablecoins.  USDC a fost în scădere în ultimele trei luni. De la începutul lunii iulie, a scăzut cu 12,5% de la 56 miliarde USDC la nivelul actual de 49 miliarde USDC. Capitalizarea totală de piață a monedelor stabile este de 151 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 15,4% din întreaga capitalizare a pieței crypto. Tether are o cotă de piață de 45% cu 68 de miliarde USDT, în timp ce Circle are o cotă de 32,5%. Al treilea cel mai popular stablecoin este Binance USD, cu o cotă de piață de 14%.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *