fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,534.00-1.30%
  • ethereumEthereum$3,755.94-2.29%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.74-0.15%

Lightning Network a lansat protocolul Taro în stadiul alpha

Bitcoin Lightning Network a lansat protocolul Taro, in versiunea alpha. Acesta permite dezvoltatorilor să emită active și să le transfere prin blockchain-ul Bitcoin. Rețeaua Lightning este un protocol de scalabilitate Layer-2 pentru blockchain-ul Bitcoin. Odată cu lansarea Taro, dezvoltatorii vor putea acum să minteze, să trimită și să primească  active pe blockchain-ul Bitcoin. În lunile următoare, Lightning Network va adăuga funcții mai avansate demonului Taro.

Inginerii de la Lightning Network au numit lansarea  Taro primul pas către „bitcoinizarea dolarului”. Acest lucru se datorează faptului că Taro va permite emiterea de monede stabile în rețeaua blockchain descentralizată. Astfel, utilizatorii vor putea folosi stablecoins în același mod în care folosesc Bitcoin: tranzacții peer-to-peer decontate instantaneu, cu taxe reduse, fără intermediari financiari.

Un alt lucru pozitiv cu Taro este că utilizatorii vor putea avea solduri în USD și solduri în BTC în același portofel. Acest lucru va accelera și mai mult obiectivul de a aduce Bitcoin la miliarde.

Michael Saylor, un mare susținător al Bitcoin, este foarte încrezător că Lightning Network va facilita o mai mare adoptare a BTC. El crede, de asemenea, că va rezolva și unele dintre problemele existente în spațiul DeFi.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *