fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,567.00-1.11%
  • ethereumEthereum$3,764.16-2.00%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.61-0.63%

Upgrade-ul Shapella al Ethereum se pregătește pentru Mainnet după un test reușit

Upgrade-ul Shapella al Ethereum a fost activat cu succes pe rețeaua de testare Goerli. Aceasta este ultima etapă înainte ca upgrade-ul să fie lansat pe mainnet. Această îmbunătățire va permite posesorilor de ETH să retragă monedele de pe rețea.

Dezvoltatorul Ethereum, Tim Beiko, a anunțat că fork-ul a fost finalizat cu succes, fiind un pas necesar înainte ca upgrade-ul Shapella să devină funcțional pe mainnet. La ora 10:26 UTC, epoch 162.304 a declanșat upgrade-ul, care a fost finalizat la scurt timp după.

 

Potrivit lui Beiko, depozitele sunt în curs de procesare, cu toate acestea, nu toți validatorii au actualizat încă. Există o posibilă problemă în ceea ce privește lipsa de stimulente, deoarece rețeaua de testare utilizează ETH care nu are valoare reală, ceea ce nu atrage suficienți validatori.

Cu toate acestea, Beiko este mai optimist în ceea ce privește mainnet-ul, deoarece utilizatorii rulează acele noduri cu mai puține resurse decât cele de pe rețeaua de testare. Beiko a menționat anterior faptul că această modificare este pentru prima dată când oamenii pot trimite modificări, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la blocuri/puncte de validare ratate pe nodurile cu resurse scăzute.

Pe scurt, retragerea ETH staked poate fi procesată pe rețeaua de testare Goerli, ceea ce pregătește terenul pentru upgrade-ul de pe mainnet, așteptat în curând.

Ce este Shapella?

Shapella este upgrade-ul de consens al upgrade-ului Shanghai, unul dintre cele mai anticipate upgrade-uri de pe piață. Este un cuvânt compus din Shanghai și Capella, primul servind drept upgrade-ul de executare.

Capella se concentrează pe stratul de consens, unde validatorii își desfășoară acțiunile, în timp ce stratul de executare este locul unde există smart contracte. Acestea sunt două părți ale aceluiași întreg și, împreună, vor propulsa Ethereum în următoarea sa etapă de existență.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *