fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,667.00-6.13%
  • ethereumEthereum$2,989.03-6.94%
  • elrond-erd-2MultiversX$37.98-5.41%

FMI: există o corelație puternică între Bitcoin și piețele de capital din Asia

Fondul Monetar Internațional (FMI) a publicat luni o postare pe blog despre reglementarea crypto și despre modul în care această industrie este într-o corelaţie foarte puternică cu acţiunile din Asia.

În postarea redactată de Anne-Marie Gulde-Wolf, director adjunct al Departamentului Asia și Pacific al FMI, Nada Choueiri, șefa misiunii pentru India, și Tara Iyer, economist în divizia de analiză a stabilității financiare globale a Departamentului Piețelor Monetare și Financiare al FMI, se arata că:

“Chiar dacă randamentele și corelațiile de volatilitate dintre Bitcoin și piețele de acțiuni asiatice erau scăzute înainte de pandemie, acestea au crescut semnificativ din 2020”, au scris ei. „Totuși, tranzacționarea cu crypto a crescut pe măsură ce milioane de oameni au rămas acasă și au primit ajutor guvernamental, în timp ce ratele scăzute ale dobânzilor și condițiile de finanțare ușoare au jucat, de asemenea, un rol. Pe măsură ce investitorii asiatici au investit în crypto, corelația dintre performanța piețelor de capital din regiune și activele crypto, cum ar fi bitcoin și ethereum, a crescut.”

Oficialii FMI au remarcat că, de exemplu, „corelațiile de rentabilitate ale bitcoinului și ale piețelor bursiere indiene au crescut de 10 ori în timpul pandemiei, sugerând beneficii limitate de diversificare a riscurilor oferite de crypto”. În plus, „corelațiile de volatilitate au crescut de trei ori”.

Oficialii FMI au afirmat, de asemenea, că „Un cadru de reglementare crypto în Asia este necesar pentru a respecta principalele utilizări utilizări ale acestor active în interiorul țărilor. Mai mult de atât, ar trebui să se stabilească linii directoare clare cu privire la instituțiile financiare reglementate și să informeze și să protejeze investitorii de retail”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *