fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,466.00-1.44%
  • ethereumEthereum$3,750.50-2.51%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.61-0.48%

UniCredit amendat cu 144 milioane de dolari pentru închiderea forțată a conturilor unor crypto miners

unicredit

Gigantul bancar italian UniCredit a fost amendat cu 144 de milioane de dolari pentru închiderea ilegală a mai multor conturi ce aparțineau unei companii de crypto mining. Decizia a fost luată de o curte judiciară din Banja Luka, Bosnia și Herțegovina, așadar, amenda este aplicată sediului local.

Conturile închise aparțineau unui subsidiar al Bitminer Factory. Conform oficialilor companiei, închiderea acelor conturi a blocat lansarea unor ICOs ce aparțineau unor startup-uri din sectorul de crypto mining din Bosnia și Herțegovina.

Bitminer Factory și-a extins activitățile în mica țară datorită prețurilor mici la energia electrică, colaborând cu UniCredit pentru partea de banking. Deși banca le-a permis anterior să retragă profituri, aceasta s-a oprit în urmă cu ceva timp, pe motiv că nu pot oferi servicii companiilor crypto.

Curtea judiciară menționată mai sus a decis însă că banca nu a putut prezenta orice fel de dovadă sub forma unor reguli scrise care ar fi putut împiedica UniCredit să ofere acces companiei de crypto mining la conturile sale.

Cei din spatele băncii, în mod evident, nu au fost prea fericiți cu această decizie, apelând la un recurs. Banca a intrat în conflict cu comunitatea crypto și în ianuarie, când a postat un tweet în care spuneau că politicile instituției îi interzic să colaboreze cu firme crypto.

Ținând cont de acest lucru, decizia de a bloca conturile ar fi putut fi luată în urma unor politici interne ale băncii, și nu a unor reglementări din Bosnia și Herțegovina.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *