fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,241.001.18%
  • ethereumEthereum$3,563.344.77%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.163.16%

Banca Angliei colaborează cu MIT pentru a cerceta CBDCs

banca angliei mit

Banca Angliei (Bank of England) a decis să colaboreze cu cei de la MIT pentru analizarea și dezvoltarea unui CBDC. Conform anunțului oficial, studiul va avea loc pe o perioadă de 12 luni.

”Colaborarea face parte din strategia mai generală a băncii de a cerceta și explora CBDC-uri, și se va focusa pe explorarea și experimentarea cu potențiale abordări tehnologice. Lucrul va fi concentrat pe studiul tehnologiei și nu are ca obiectiv dezvoltarea unui CBDC operațional.”

… scriu aceștia în comunicatul de presă. Banca a început studierea CBDC-urilor încă din 2020. Oficialii băncii par să se focuseze pe CBDC-uri retail, ceea ce ar însemna că mișcarea ar aduce beneficii sectorului privat, din moment ce acesta ar avea acces la monede virtuale. Ceea ce este clar însă la momentul actual, este că banca nu plănuiește introducerea unei ”lire digitale” în viitorul apropiat.

Alte bănci centrale de pe glob sunt în cursul demarării unor inițiative similare. Banca centrală a Canadei de exemplu a anunțat de asemenea un parteneriat cu MIT al cărui focus este în principal cercetarea.

Banca centrală europeană (ECB) se află în faza de investigație legată de un euro digital, în care studiază design-ul și modul de distribuție al unei astfel de monede.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *