fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,165.921.80%
  • ethereumEthereum$1,292.092.06%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.902.32%

Unda verde pentru preluarea companiei Twitter de catre Elon Musk

Consiliul de administratie al gigantului social media a decis ca propunerea de preluare a companiei de catre Elon Musk este corecta si orice alta actiune stipulata in contract este in conformitate cu interesele companiei Twitter si ale actionarilor sai. Astfel oferta de 44 miliarde de dolari a fost aprobata prin vot unanim.

Elon Musk a anuntat pe 13 mai ca intelegerea pentru preluarea companiei Twitter este pusa pe pauza temporar, provocand indoieli in privinta tranzactiei, dar dupa votul de astazi, tranzactia pare ca intra in linie dreapta si este doar o chestiune de timp pana la finalizarea sa.

Musk, care a cumparat anterior o cota de 9,2% din Twitter, a facut o oferta de 54,2 dolari pe actiune pentru intreg pachetul de actiuni al companiei in notificarea sa catre SEC din 14 aprilie.

In declaratia facuta pe 25 aprilie pe Twitter, s-a raportat ca s-a ajuns la un acord de vanzare a companiei catre Musk pentru 54,2 dolari pe actiune.

In cazul in care Musk renunta la achizitia Twitter, acesta va trebui sa plateasca 1 miliard de dolari, conform acordului.

Consiliul de administratie al Twitter a inaintat un document catre SEC prin care cere actionarilor sa accepte oferta de 44 de miliarde de dolari a lui Elon musk pentru achizitionarea companiei.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *