fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,165.921.80%
  • ethereumEthereum$1,292.092.06%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.902.32%

USDC ataca pozitia de lider a USDT in materie de stablecoins

Piata stablecoin, la fel ca si restul ecosistemului crypto, continua sa primeasca noi actualizari in fiecare zi. Lucrurile s-au schimbat rapid, mai ales dupa ce TerraUSD [UST] a intrat in scena doar pentru a se prabusi. Acum, in timp ce unii s-au straduit sa treaca peste evenimentul de depegging, altii ar fi putut gasi un teren solid pe care sa se sprijine

Tether (USDT) a fost forta dominanta in stablecoins de cativa ani. Cu toate acestea, cel mai apropiat rival al lui Tether, USD Coin (USDC) a celor de la Circle, ar putea deveni vedeta principala.

In urma cu aproximativ cinci luni, USDC a depasit o borna de 50 de miliarde de USDC in circulatie. In ciuda acestei realizari, USDT a pastrat un decalaj semnificativ fata de restul concurentilor sai. Mai ales in ceea ce priveste capitalizarea de piata si numarul de tranzactii zilnice pe blockchain-ul Ethereum [ETH]. Acum, este posibil ca acest decalaj sa fi primit o lovitura mare.

Stablecoin-ul USD Coin (USDC) al Circle a depasit in sfarsit USDT la numarul de tranzactii zilnice pe blockchain-ul Ethereum. Alex Svanevik, CEO al hub-ului de date on-chain Nansen, a impartasit aceasta realizare si pe Twitter.

USDC inca nu a depasit USDT in ceea ce priveste capitalizarea de piata, ce le doua stablecoins sunt evaluate in prezent la 67.8 miliarde de dolari si respectiv 55.5 miliarde de dolari, dar Tether ar putea sa isi piarda echilibrul sau chiar batalia avand in vedere atentia negativa pe care a atras-o si lipsa de transparenta. USDC pare ca este solutia mai atractiva in momentul de fata in materie de stablecoins.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *