fbpx
  • bitcoinBitcoin0.23%
    $23,165.00
  • ethereumEthereum-0.34%
    $1,602.49
  • elrond-erd-2MultiversX2.07%
    $44.74

Un protocol de pe Polygon strânge 1.5 milioane de dolari într-o rundă de investiții

polysynth

Polysynth, o platformă ce facilitează tranzacțiile cu tokeni sintetici pe Polygon, a strâns 1.5 milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții ce a avut loc pe 15 noiembrie. Printre participanți enumerăm, DeFi Alliance, Jump Capital și co-fondatorii Polygon, Sandeep Nailwal și Jaynti Kanani.

Echipa Polysynth a declarat că va utiliza fondurile pentru a crește echipa de ingineri, designeri și marketeri, dar și pentru a efectua audituri de securitate pentru protocol.

Platforma include la momentul actual doar câteva monede, printre care BTC, Ether și MATIC. Obiectivul final al mainnet-ului este includerea a 100,000 de derivative a diverse asset-uri, nu numai crypto. Polysynth utilizează un așa-zis VMM (Virtual Market Maker).

Numele și modul de funcționare sunt destul de similare cu protocoalele de tip AMM cu care ne-am obișnuit, cu câteva diferențe. Un VMM nu utilizează modelul CDP (Collateralized Debt Position), ci un colateral bazat doar pe stablecoin-uri care sunt folosite pentru a deschide poziții long sau short pentru fiecare asset sintetic.

Lichiditatea este deci oferită de aceste monede stablecoin, ceea ce înseamnă că protocolul beneficiază de rate mici de slippage. Cei de la CoinMarketCap au aici un articol despre modul în care funcționează aceste VMMs (sau vAMMs).

Ideea principală este că acest model de VMM elimină nevoia de a avea colateral mare, fapt ce este un trend obișnuit pentru alte protocoale ce se ocupă cu asset-uri sintetice, precum și crearea unui grad decent de stabilitate oferit de stablecoin-uri.

Cei de la Polysynth au declarat și că plănuiesc formarea unui DAO și a unui token de guvernanță în viitor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *