fbpx
  • bitcoinBitcoin1.65%
    $28,736.00
  • ethereumEthereum-0.09%
    $1,815.70
  • elrond-erd-2MultiversX-3.12%
    $43.24

Un nou document dezvăluie creditorii FTX.com

Avocații exchange-ului FTX.com, au depus miercuri un document judiciar de 116 pagini care conține o listă a creditorilor instituționali, care include mai multe companii de tehnologie, organizații media și instituții guvernamentale.

Creditorii variază de la giganți din tehnologie precum Apple și Netflix până la agenții media precum Fox Broadcasting Company și New York Times.

Hong Kong Securities and Futures Commission și Hong Kong Monetary Authority au fost numiț de asemenea ca și creditori FTX alături de diverse agenții guvernamentale din întreaga lume. FTX avea sediul în Hong Kong înainte de a se muta în Bahamas în septembrie 2021.

 

Lista nu dezvăluie cât de mult i se datorează fiecărei entitati și nici nu precizează relația dintre creditori și FTX iar ncluderea unei companii pe listă nu înseamnă neapărat că entitatea avea un cont de tranzacționare la FTX.

FTX și fondatorul său, Sam Bankman-Fried, au fost cândva figuri influente în industria criptomonedei, cerând atenția membrilor mass-media și a factorilor de decizie politică. FTX a depus faliment după ce în noiembrie o bancă a dus la dezvăluiri despre împrumuturi secrete pentru active ale clienților către firma de tranzacționare a lui Bankman-Fried, Alameda Research.

De atunci, Bankman-Fried a fost arestat și acuzat de opt acuzații penale în legătură cu prăbușirea exchange-ului. FTX a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari înainte de prăbușire, iar avocații echipei sale de restructurare au mărturisit că lipseau cel puțin 8 miliarde de dolari din activele clienților.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *