fbpx
  • bitcoinBitcoin1.18%
    $28,790.00
  • ethereumEthereum-0.40%
    $1,815.53
  • elrond-erd-2MultiversX-3.62%
    $43.38

Microsoft renunță la platforma AltspaceVR

Platforma socială VR AltspaceVR, deținută de Microsoft, se va închide pe 10 martie, echipa trecându în schimb la un nou proiect numit Microsoft Mesh (MM) orientat spre afaceri.

Altspace VR a fost fondat de directorul de produs al Facebook Reality Labs Social Experiences Eric Romo în 2013. Cu câțiva ani înainte, a avut loc prăbușirea unui acord de finanțare, iar compania a anunțat că își va închide operațiunile din cauza lipsei de bani. Acest lucru a condus la Microsoft să cumpere compania aflată în dificultate în 2017 pentru o sumă nedezvăluită.

La acea vreme, s-au spus multe despre aceasta a fi o achiziție strategică pentru a concura cu Facebook, deoarece gigantul rețelelor sociale se pregătea să dezvolte noi tehnologii VR.

 

Cu toate acestea, AltspaceVR este programat să se închidă, mesajul din partea echipei fiind că există oportunități mai bune în sectorul de afaceri, mai degrabă decât în ​​consumatorii cu amănuntul. Totuși, Microsoft intenționează să construiască experiențe imersive în metavers, dar pentru utilizatorii de afaceri sub bannerul MM.

Compania a spus:

„Vedem oportunitatea ce vine din serviciile VR să se extindă dincolo de consumatorii retail și acum avem un obiectiv și mai mare: o versiune mai deschisă, mai accesibilă și mai sigură a experiențelor imersive în metavers.

Microsoft Mesh a fost lansat în noiembrie 2021 cu scopul de a face colaborarea în metavers personală și distractivă. MM operează ca parte a platformei de comunicații de afaceri Microsoft Teams, care încorporează funcții de colaborare în echipă, cum ar fi conferința video și chat. Cu MM, utilizatorii de afaceri pot experimenta aplicații de AI și VR.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *