fbpx
  • bitcoinBitcoin1.34%
    $28,662.00
  • ethereumEthereum-0.52%
    $1,808.13
  • elrond-erd-2MultiversX-3.84%
    $43.01

Coinbase a primit o amendă de 3,6 milioane de dolari pentru funcționare ilegală

Banca centrală olandeză De Nederlandsche Bank (DNB) a anunțat o amendă de 3.325.000 EUR (3,6 milioane de dolari) impusă schimbului de criptomonede Coinbase pentru că a funcționat neînregistrat în Țările de Jos timp de doi ani, rezultând în ceea ce DNB a numit nerespectarea „foarte severă” a legii.

Un purtător de cuvânt Coinbase a declarat faptul că compania nu a fost de acord cu amenda, deoarece procesul de înregistrare a durat doi ani. „Coinbase nu ar trebui să fie penalizat pentru că joacă conform regulilor și se implică în acest proces”, a transmis compania.

Coinbase a evitat să plătească taxe de supraveghere către DNB prin operarea neînregistrată între 15 noiembrie 2020 și 24 august 2022, rezultând un „avantaj competitiv” pentru exchange. Acest lucru, combinat cu faptul că Coinbase a deservit o cantitate semnificativă de clienți în Țările de Jos pe o perioadă lungă de timp, a dus la creșterea amenzii DNB la 3,6 milioane de dolari.

„Suma de bază din această categorie de amenzi de neconformitate este de 2 milioane de euro, cu o sumă minimă de 0 euro și o sumă maximă de 4 milioane de euro”, a declarat DNB. „Suma de bază a fost majorată din cauza gravității și gradului de culpabilitate a nerespectării legii.”

Coinbase a reușit să scadă cu 5% din amenda, deoarece întotdeauna a intenționat să obțină înregistrarea, a adăugat DNB.

La sfârșitul lunii septembrie 2022, Coinbase a reuști să se înregistreze cu succes la DNB.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *