fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,822.001.23%
  • ethereumEthereum$3,414.250.95%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.91%

Un hacker a pus la vânzare numerele de telefon a peste 500 de milioane de utilizatori Whatsapp

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a avertizat utilizatorii cu privire la posibile scam-uri de tip phishing, in urma unui anunt prin care un hacker a pus la vanzare peste 500 de milioane de numere de telefon. El a declarat că numerele par legitime și că utilizatorii ar trebui să fie pregătiți să primească link-uri de phishing și mesaje cu diferite înșelăciuni.

Un hacker a postat numerele de telefon pe un forum de hacking pe data de 16 noiembrie, susținând că acestea sunt o bază de date actualizată cu 500 de milioane de numere de telefon mobile ale utilizatorilor WhatsApp.

 

Setul de date conține numere de utilizator WhatsApp din 84 de țări. Cea mai mare parte de numere de telefon aparține cetățenilor Egiptului (45 milioane), Italiei (35 milioane), SUA (32 milioane), Arabiei Saudite (29 milioane), Franței (20 milioane) și Turciei (20 milioane).

Se presupune că setul de date din SUA se vinde cu cu 7.000 de dolari, cel din Marea Britanie cu 2.500 de dolari și cel din Germania cu 2.000 de dolari. Mass-media a susținut, de asemenea, că vânzătorul le-a împărtășit un eșantion de date și că au putut confirma validitatea numerelor.

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar la nivel global. Aplicația de mesagerie este clasată printre cele mai populare aplicații de mesagerie mobilă din lume.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *