fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,239.37-1.77%
  • ethereumEthereum$1,174.91-2.99%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.55-2.67%

UK anunță noi reglementări crypto în viitorul apropiat

uk crypto

Conform unui raport publicat recent de CNBC, guvernul britanic se pregătește să introducă în curând o nouă infrastructură de reglementări crypto. O sursă a publicației spune că noile reglementări vor fi pozitive pentru afacerile și investitorii crypto.

Oficiali ai Trezoreriei au colaborat cu nume din industrie pentru a formula respectivele reglementări. Cei din spatele Gemini, un exchange crypto popular creat de frații Winklevoss, ar fi unul dintre aceste nume. Conform raportului de mai sus, oficialii guvernamentali au căutat activ să înțeleagă modul în care funcționează produsele crypto ca stablecoin-urile.

Până la momentul scrierii acestui articol însă, cryptomonedele rămân în mare parte nereglementate în UK și multe alte regiuni de pe glob. Oficialii băncii centrale din țară au declarat anterior că această nouă piață nu reprezintă, cel puțin pentru moment, o amenințare asupra stabilității financiare a Marii Britanii.

Spre începutul anului 2022, autoritatea financiară FCA a interzis instalarea și operarea de bancomate crypto. Guvernatorul băncii centrale, Andrew Bailey, a descris în 2021 cryptomonedele ca fiind ”periculoase.”

Ministrul finanțelor din UK, Rishi Sunak, este așteptat să anunțe în următoarele săptămâni aceste noi reglementări pentru sectorul crypto. Ca urmare a acestor noi reglementări, unele companii fintech precum Revolut și Copper ar putea fi forțate să-și limiteze serviciile crypto-related, scriu cei de la CNBC.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *