fbpx
  • bitcoinBitcoin0.12%
    $22,961.00
  • ethereumEthereum-1.36%
    $1,581.09
  • elrond-erd-2MultiversX-0.56%
    $43.50

Mandatul de arestare al lui Nelson Mandela a fost vândut ca NFT

nelson mandela

Originalul mandat de arestare al celebrului președinte sud african Nelson Mandela a fost vândut pentru peste 130,000 de dolari sub formă de NFT.

Drept o scurtă recapitulare, Mandela a fost primul președinte de culoare al Africii de Sud, făcând parte din partidul ANC (Congresul Național African). Scopul acelui partid era lupa împotriva rasismului și segregării rasiale.

Mandela a fost implicat însă și în organizarea unei ramuri paramilitare a partidului, care la rândul său era implicată în război de gherilă cu forțele guvernamentale de la aceea vreme. Acesta a fost arestat pentru prima dată în 1961, fiind eliberat după o scurtă vreme.

Al doilea arest, cel din 1962, a dus la încarcerarea sa timp de aproape 30 de ani, până pe 11 februarie 1990. Acesta a devenit apoi președintele țării în urma alegerilor din 1994, aflându-se la acel moment în fruntea partidului ANC.

Conform unui raport Bloomberg, unul din mandatele sale de arestare a fost vândut pentru 1.9 milioane de rands (aproximativ 130,000 de dolari) pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru construcția unui sit de patrimoniu național (muzeu în acest caz) care comemorează lupta pentru democrație a țării.

Situl respectiv poartă numele ”Liliesleaf Museum Heritage Site.” Licitația pentru documentul în format NFT a fost realizată pe marketplace-ul Momint.

”Au fost grav afectate de lipsa turismului cauzat de COVID. Asta e deci o modalitate de a revitaliza inflow-ul lor de bani și de a menține istoria în viață.”

… declară CEO-ul Momint, Ahren Posthumus.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *