fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,906.00-2.20%
  • ethereumEthereum$1,203.97-3.05%
  • ElrondElrond$56.68-3.43%

Trezoreriile DAO detin peste $11 miliarde

Conform unui raport Messari, totalitatea fondurilor existente in trezoreriile DAO au ajuns la final de 2021 la $11 miliarde, o crestere de 40 ori fata de inceputul aceluiasi an, unde se situau la $275 milioane.

Cele mai concentrate pozitii se gasesc in primele 15 DAOs ce detin peste $7 miliarde, iar primele pozitii, BitDAO si Uniswap, fiind singurele ce au reusit sa treaca de $ 2 miliarde fiecare. O piedica pentru sanatatea trezoreriei Uniswap, despre care raportul mentioneaza ca e o “problema sensibila”, este ca aproape in totalitate este compusa din tokenul nativ, $Uni. Alte trezorerii care sunt compuse din tokenul nativ sunt Gnosis, Maker sau Abracadabra.

De cealalta parte gasim trezorerii DAO care sunt compuse si din alte fonduri, precum BitDAO ce detine peste 48% in diferiti tokeni. Marea majoritate a acestor trezorerii DAO detin de asemenea o buna parte in stablecoins, Aave, MakerDAO sau Yearn fiind primele in acest clasament.

 

Primul DAO a aparut in 2016, “The DAO”, a fost cladit de catre fundatia Ethereum. Acestea sunt organizatii descentralizate ce functioneaza pe principiul un token – un vot , ce exista in blockchain si ruleaza folosind smart contracts, propunerile ce fiind votate realizandu-se automat.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.