fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,894.462.69%
  • ethereumEthereum$1,271.005.91%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.310.93%

Tether lansează Keet, o aplicație de chat P2P

Tether împreună cu Bitfinex au anunţat lansarea aplicaţiei de chat Keet. Acesta este un produs dezvoltat de cele două companii împreună cu Hypercore. Deocamdată este disponibilă doar pe destkop dar în curând va fi disponibilă şi aplicaţia mobila.

Keet este prima aplicație construită pe Holepunch, o platformă care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații Web3, lucru care a fost anunțat astăzi de cele trei companii. Deocamdată aplicaţia este cu sursa închisă dar dezvoltatorii se aşteaptă ca aceasta să devină open-source până la sfârşitul anului 2022. Holeplunch foloseşte Lightning Network, soluţie ce accelerează treanzactiile Bitcoin, reducând costurile.

Tether, Bitfinex și Hypercore au investit 10 milioane de dolari în Holepunch, care ar putea aduce zeci de milioane de dolari în investiții suplimentare, au adăugat ei

„Știți acel meme amuzant în care oamenii vă întreabă dacă sunteți „pentru tehnologie” în spațiul Bitcoin, batjocorind faptul că, desigur, toată lumea este în ea pentru bani? De fapt, noi, cei de la Tether și Bitfinex – și aceasta este marea aliniere pe care o avem – suntem de fapt în spațiul blockchain pentru tehnologie” a declarat Paolo Ardoino, CTO Tether şi Bitfinex şi CSO Holepunch.

Aplicația, împreună cu Holepunch, este gratuită și se presupune că va fi mai privată și mai sigură decât aplicațiile centralizate Web2, cum ar fi Zoom sau Google Meet. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii Keet pot efectua apeluri direct către computerul altui individ, fără a fi stocat nimic pe un server.

Ardoino a adăugat: „Confidențialitatea este unul dintre cele mai uitate drepturi ale omului – fiecare ar trebui să aibă dreptul să spună părinților ce vrea fără să-și facă griji dacă cineva ascultă”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *