fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,822.001.23%
  • ethereumEthereum$3,414.250.95%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.91%

Telegram va implementa un exchange descentralizat

Aplicația de mesagerie Telegram a anunțat planuri de a construi un schimb descentralizat și portofele fără custodie în urma prăbușirii FTX.

Fondatorul și CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a declarat că aplicația de mesagerie intenționează să avanseze cu dezvoltarea infrastructurii din zona crypto.

Pavel Durov, a făcut anunțul pe canalul său Telegram miercuri. Durov a declarat că compania va construi un exchange descentralizat și portofele fără custodie, permițând milioanelor de oameni să utilizeze și să tranzacționeze crypto în siguranță. Potrivit lui Durov, acesta ar fi un început pentru rezolvarea problemelor cauzate de descentralizarea excesivă.

 
„În acest fel, putem remedia greșelile cauzate de centralizarea excesivă, care a dezamăgit sute de mii de utilizatori de criptomonede.” a transmis Durov

Potrivit lui Durov, proiectul ar trebui să fie fezabil, invocând dezvoltarea Fragment, platforma de licitație descentralizată a Telegram, care a durat doar cinci săptămâni și cinci persoane pentru a fi dezvoltate.

Telegram a avut un succes relativ în bootstrapping și construirea propriei infrastructuri crypto. Fragment a fost construit pe Telegram Open Network. Proiectul a fost inițial abandonată de Durov după ce a fost supus unei presiuni de reglementare semnificative. Cu toate acestea, comunitatea blockchain a menținut cu succes protocolul în viață.

Odată cu succesul Fragment, Durov intenționează să permită Telegram să construiască o infrastructură descentralizată, de care ar putea beneficia milioane de utilizatori.

Durov a cerut comunității de dezvoltatori să orienteze industria crypto înapoi către descentralizare. El a subliniat că se îndepărtează de terți care au dus la incertitudine în spațiul cripto. Potrivit lui Durov, dependența excesivă de entitățile centralizate a făcut ca mulți utilizatori să-și piardă economiile, așa cum a demonstrat colapsul FTX.

FTX a fost acuzată de gestionarea greșită a fondurilor, împrumutându-le companiei sora sa, Alameda Research. Acesta este un refuz strict pentru schimburile care gestionează fondurile clienților. Opiniile lui Durov despre FTX au găsit sprijin în mai multe trimestre. Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a făcut ecou opiniile CEO-ului Telegram atunci când a vorbit la Summit-ul Financial Times Crypto and Digital Assets, declarând:

„Eșecurile pe care le avem nu sunt eșecuri ale protocoalelor, nu sunt eșecuri ale DeFi. Sunt eșecuri ale încrederii, sunt eșecuri ale reglementărilor, sunt eșecuri ale oamenilor.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *