fbpx
  • bitcoinBitcoin0.14%
    $22,979.00
  • ethereumEthereum-1.51%
    $1,579.56
  • elrond-erd-2MultiversX-0.73%
    $43.43

Italia va impune o taxă de 26% pe câștigurile crypto începând cu 2023

Potrivit Bloomberg, Italia va începe să impoziteze câștigurile de capital din criptomonede la o rată de 26% începând cu 2023. Parlamentarii țării propun impozitul în planurile sale bugetare pentru 2023. Totuși, impozitul se va aplica numai profiturilor mai mari de 2.000 de euro.

Contribuabilii vor avea, de asemenea, opțiunea de a-și declara valoarea activelor începând cu 1 ianuarie 2023. Ei vor plăti o cotă de impozitare de 14% pe aceste declarații. Acest lucru este similar cu noile legi fiscale care au fost impuse Indiei la începutul acestui an. Guvernul indian le-a permis cetățenilor să-și declare proprietățile devreme înainte de implementarea cotei mai mari de impozitare.

Până în acest moment, criptomonedele au intrat sub incidența legilor privind impozitul pe valută, care sunt semnificativ mai mici. Creșterea impozitelor va enerva cu siguranță investitorii din țară, ale căror câștiguri de capital vor lua bătaie. Aproximativ 1,3 milioane de oameni, sau 2,3% din populația Italiei, dețin criptomonede.

Această cifră nu este nici pe departe la fel de mare ca unele alte națiuni europene, dar guvernul dorește clar să implementeze legile din timp. Portugalia, o țară în care crypto este foarte popular, a impus recent o cotă de impozitare dură de 28%.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *